Egonu, ırkçılık yüzünden İtalya Milli Takımı'ndan ayrılmayı düşünüyor

İtalya Milli Voleybol Takımı ile Vakıfbank'ın yıldızı Paola Egonu, 'ırkçı yorumlar' nedeniyle milli takım kariyerini bitirmek istiyor. Egonu "Benim neden İtalyan olduğumu soruyorlar" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya, Milli Voleybol takımının yıldız ismi Paola Egonu'nun maruz kaldığı ırkçılığı tartışıyor. 

Bu sezon Vakıfbank'a transfer olan Egonu'nun, İtalya'nın 2022 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda İtalya'nın ABD'yi 3-0 yenerek üçüncü olduğu maçın ardından menajerine "Yeter artık. Bana neden İtalyan olduğumu dahi sordular. Artık yoruldum. Milli takıma devam edecek miyim bilmiyorum" ifadeleriyle dert yandığı görüntüler basına yansıdı.

Paola Egonu, daha sonra bu açıklamasının sorulması üzerine İtalyan Skysport kanalına yaptığı açıklamada da şunları söyledi: "Her seferinde hedefe konup, saldırıya uğramak canımı yakıyor çünkü ben yüreğimi koydum ve asla saygıda kusur etmedim. Milli takım için önemli bir referans noktası mıyım? Umarım öyledir ancak biraz dinlenmeye ihtiyacım var. Serbest bir yaz geçirmek istiyorum. Benim neden İtalyan olduğumu soran insanları okumak beni güldürüyor ve neden böyle insanları temsil ettiğimi kendime soruyorum." 

AA'nın aktardığına göre Egonu'nun menajeri Marco Reguzzoni de yıldız oyuncunun, maç sonunda yaşadığı hayal kırıklığının etkisiyle böyle bir çıkış yaptığını, kendisine yönelik eleştirilerden ötürü yorgun olduğunu ve "sadece bir mola" vermek istediğini belirtti. (HABER MERKEZİ)