EGM'den Kılıçdaroğlu'na 'uyuşturucu baronları' yanıtı: Üzüldük

EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu baronlarıyla ilgili açıklamasına verilen yanıtta, "İftirayı CHP Genel Başkanı’ndan duyunca üzüldük” denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Partisinin grup toplantısında "Türkiye Cumhuriyeti devletinin hapishanelerinde bir tane uyuşturucu baronu var mı? Yoktur ama garibanlar orada var. Uyuşturucu baronları neden hapse girmez? Çünkü siyasetçiyi satın alırlar parayla" ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) yanıt geldi. EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yanıtında, “Bu iftira daha önce organize suç örgütleri ve yurt dışı kaynaklı olarak defalarca ortaya atıldı ve biz onların hedefini biliyorduk. Ancak bu kez iftirayı CHP Genel Başkanı’ndan duyunca üzüldük” denildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlarımızı özellikle de gençlerimizi korumak için gece gündüz demeden uyuşturucu ile mücadele ediyoruz. Bazen günlerce evini göremeyen arkadaşlarımız her türlü sonucu göze alarak zehir taciriyle savaşıyor. Ve bundan sonra da savaşacak. Bu uğurda verdiğimiz şehitlerin acısı hala yüreklerimizde.

Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını ve buna bağlı olarak en büyük yakalamalarını gerçekleştirdik. Halen cezaevlerinde uyuşturucuya bağlı suçlardan 100 binin üzerinde tutuklu ve hükümlü olduğunu bilmeden ‘baronlara’ ve ‘uyuşturucu satıcılarına’ operasyon yapılmadığını ileri sürmek teşkilatımıza hak etmediği bir iftirada bulunmaktır.

Bu iftira daha önce organize suç örgütleri ve yurt dışı kaynaklı olarak defalarca ortaya atıldı ve biz onların hedefini biliyorduk. Ancak bu kez iftirayı CHP Genel Başkanı’ndan duyunca üzüldük. Şehitlerimizde muazzep eden bu haksızlığa itirazımıza dile getirmeyi mesleğimizin onuru ve şerefi için görev biliyoruz.” (HABER MERKEZİ)