Eğitim-Sen yeni merkez yürütme kurulunu belirledi

Eğitim Sen'in 22-24 Aralık 2023'te yapılan 12. Olağan Genel Kurulu'nun ardından yeni merkez yürütme kurulu belirlendi. Genel Başkan, Kemal Irmak oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikasının (Eğitim Sen) 22-23-24 Aralık 2023 tarihlerinde yapılan 12. Olağan Genel Kurulu’nun ardından yeni yürütme kurulu üyeleri belirlendi.

Yeni Merkez Yürütme Kurulu, ilk toplantısını yaparak görev dağılımını gerçekleştirdi. Yeni Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin göreve başlaması, Eğitim Sen'in X (eski adıyla Twitter) hesabından duyuruldu.

Eğitim Sen 12. Dönem Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve görevleri şöyle oldu;

Genel Başkan, Kemal Irmak

Genel Sekreter, Zülküf Güneş

Genel Mali Sekreter, Ramazan Gürbüz

Genel Örgütlenme Sekreteri, İzzet İldeş

Genel Eğitim ve Yükseköğretim Sekreteri, Evrim Gülez

Merkez Kadın Sekreteri, Simge Yardım

Genel TİS ve Hukuk Sekreteri, Özlem Tolu

'ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ, MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR'

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“2024’ün ilk günlerinden itibaren eğitim ve yükseköğretim alanı başta olmak üzere, toplumsal yaşamın farklı alanlarında yaşanan sorunların çözümü için Eğitim Sen olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Önümüzdeki süreçte eğitim ve bilim emekçilerinin hak mücadelesinin yanı sıra, eğitimde yaşanan ticarileştirme ve eğitimi dinselleştirme uygulamalarına, her türlü güvencesiz, esnek ve angarya çalışma üzerinden çalışma yaşamının tamamen güvencesiz hale getirilmesine, kadınlara ve çocuklara yönelik her türlü şiddet ve istismara karşı duruşumuz ve mücadelemiz sürecektir.” (HABER MERKEZİ)