Eğitim Sen: Okullara yeterli kaynak aktarılmıyor, bu belge de ispatı

Eğitim Sen, İstanbul'da bir okulda ihtiyaçlar için velilerden para istendiğine dair yazıyı paylaştı: "Okullara yeterli kaynak aktarılmıyor. İhtiyaçlar yıllardır velilerin cebinden karşılanıyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim 6 Eylül'de başladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime geçilmeden önce yaptığı açıklamalarda okulların ihtiyaçlarının karşılandığını söylemişti.

Ancak Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube, yıllardır olduğu gibi okulların ihtiyaçlarının velilerden istendiğini ifade etti.

Sendikanın Twitter hesabından paylaşılan ve Ümraniye ilçesindeki İstiklal Şehit Lokman Oktay Ortaokulu velilerine dağıtıldığı belirtilen yazıda velilerden öğrenci başına 100 lira istendi. İhtiyaç listesinde salgın tedbirleri gerekli olan dezenfektan ve maske de bulunuyor.

Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube'den yapılan açıklamada, “Okullara yeterli kaynak aktarılmıyor. İhtiyaçlar yıllardır velilerin cebinden karşılanıyor. Bu belge de ispatıdır. Ümraniye İstiklal Şehit Lokman Oktay Oo. okul idaresi isteğini bu belgeyle duyurmuş. Parasız, kamusal eğitim talebimizi ısrarla sürdüreceğiz. Mutlaka kazanacağız!” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)