Eğitim Sen Kocaeli: Doç. Dr. Aslı Kayhan'ın görevine iade edilmeli

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, Kocaeli Üniversitesi’nde gerçekleşen hukuksuzluklara dikkat çekerek, geçtiğimiz günlerde görevden alınan Doç. Dr. Aslı Kayhan'ın görevine iade edilmesini talep etti.

Doç. Dr. Aslı Kayhan
Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ - Eğitim Sen Kocaeli Şubesi yaptığı yazılı açıklamayla Kocaeli Üniversitesi’nde hukuksuzluğun bir yönetim politikası olduğunu belirterek Kocaeli Üniversitesi yönetiminin 29 Eylül’de görevden aldığı Doç. Dr. Aslı Kayhan’ın görevine iade edilmesini talep etti.

‘ÖZEL KADROLAR OLUŞTURULUYOR’

KOÜ yönetimi görevden alınmanın ardından Aslı Kayhan’ın ihracını gerekçelendiren ve ortada hukuksuzluk olmadığını iddia eden bir açıklama yapmıştı. Eğitim Sen Kocaeli Şubesi ise üniversite yönetiminin iddia ettiğinin aksine üniversitede yaşanan hukuksuz uygulamaları sıraladı. Yapılan açıklamada hukuksuz uygulamaların Kocaeli Üniversitesi’nde rutin hale geldiği vurgulanarak “Kocaeli Üniversitesi’nde doktor, doçent, profesör kadrosunu hak ettiği halde kadro ilanı açılmadığı için alt kadrolarda çalışmak zorunda kalan personeller varken, bir gecede üniversite dışından kişilere özel kadroların çıkarılıyor” denildi.

‘REKTÖRLÜKTE KADRO VERİLMEYECEKLER LİSTESİ VAR’

Rektörlükte “kadro verilmeyecekler” listesi bulunduğuna ilişkin iddialara dikkat çekilen açıklamada; ‘’Sendikamıza yapılan başvurularda, bazı Kocaeli Üniversitesi personellerinin ilgili kadro ilanlarına başvurmak istediklerinde Personel Daire Başkanlığı tarafından aranarak ‘bu ilan bir başka kişi için açılmıştır, başvurunuzu geri çekmenizi rica ediyoruz’ denildiği iddia ediliyor” sözlerine yer verildi. Açıklamada, Prof. Dr. Saadettin Hülagü’nün göreve geldiği 2015 yılında katıldığı akademik kurullarda ‘herkesin özlük sorununu çözeceğim ancak vatan hainlerine asla kadro vermeyeceğim’ şeklindeki açıklamaları da hatırlatıldı.

‘YÖNETİMİN AÇIKLAMASI OLACAK MI?’

Rektörlüğün, hangi kriterlere ve yetkiye dayanarak kamu personelini vatan haini olarak ilan ettiğinin sorulduğu açıklamada, “Kocaeli idare mahkemelerinin Kocaeli Üniversitesi’ni haksız bularak kişiye özel kadro atamalarını iptal etmesine dair son beş yıldaki en az dört mahkeme kararı hakkında Kocaeli Üniversitesi yönetiminin bir açıklaması olacak mıdır?” soruları soruldu.

‘BU AÇIKÇA HUKUKSUZ İŞLEMLERİ İTİRAFI’       

Üniversitenin bu şekilde mahkeme kararlarıyla da sabit olan kaç adet özel ilan çıkardığını soran Eğitim Sen, “Bir yandan kişiye özel ilanlar çıkaran Kocaeli Üniversitesi, diğer yandan yıllardır kadro vermediği kaç personeline mahkeme kararıyla kadro ataması yapmak zorunda kalmıştır? Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’nün yaptığı herhangi bir işlemin hukuksuz olduğu hatırlatıldığında “Gitsin mahkemeye versin, kazanır zaten ama biz doSğrudan atama yapmayız” şeklinde mesaj yolladığı doğru mudur?” denildi. Bunun açıkça hukuksuz işlemlerin itirafı olduğunun belirtildiği açıklamada, “Üniversitenin kaybettiği davalar sonucu ödediği masraflar kamuyu zarara uğratmak değil midir’’ ifadeleri yer aldı.

‘KEYFİ SORUŞTURMA AÇILIYOR’

Açıklamada, sendikal faaliyet sürdüren veya herhangi bir haksızlığa itiraz eden personellere yönelik soruşturmalar açıldığı belirtilerek, ‘’Kocaeli Üniversitesi, yasal dayanağı olmayan soruşturmalar açarak yasal dayanağı olmayan cezalar vermeye çalışmakta, hukuksuzluğu bir yönetim politikası olarak sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.