Eğitim Sen Keşan: Tek temizlik görevlisi tüm okula yetişemiyor

Edirne’nin Keşan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 47 eğitim kurumunun 24’ünde kadrolu temizlik görevlisi bulunmuyor. Eğitim Sen Keşan yaşanan sorunun giderilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

Deniz Çil

EDİRNE - Edirne’nin Keşan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilkokul, ortaokul, lise ve diğer eğitim birimleri dahil 47 kurum bulunuyor. 24 okulda kadrolu temizlik görevlisi bulunmuyor. 

Keşan’daki okullarda temizlik görevlisi sayısının yetersiz olduğunu belirten Eğitim Sen Keşan Örgütlenme Sekreteri Mustafa Lodos, yaşanan sorunun giderilmesi gerektiğini kaydetti.

‘TEMİZLİK GÖREVLİSİ SAYISI YETERSİZ’

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilkokul, ortaokul, lise ve diğer eğitim birimleri olmak 47 kurumun bulunduğunu ifade eden Mustafa Lodos, vakalar nedeniyle, bugüne kadar birkaç sınıfın kapandığını ve öğrencilerin iyileşmesinin ardından yeniden eğitim-öğretime devam edildiğini belirtti. Keşan’daki okullarda temizlik görevlisi sayısının yetersiz olduğunu belirten Lodos, yaşanan sorunun giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Keşan’daki eğitim kurumlarında görevli 33 temizlik görevlisinin bulunduğunu ifade eden Lodos, “Her kuruma, bir kadrolu temizlik görevlisi dahi düşmüyor. Salgın hastalıktan bahsedildiği bu süreçte, yetersiz bir kadro olması okullarımızı zor durumda bırakıyor. İlçemizde, aynı bina içerisinde ve aynı bahçe içerisinde ilkokul ve ortaokullarımız eğitim-öğretimini sürdürüyor. İlkokul ya da ortaokulda kadrosu bulunan bir temizlik görevlisi her yerin temizliğini yapmaya çalışıyor. Okulların en az üç katlı ve 2 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu düşünülürse, sağlıklı bir temizlik nasıl yapılabilir? Mümkün değil” dedi.

 Eğitim Sen Keşan Örgütlenme Sekreteri Mustafa Lodos

'DEVLET BÜTÇESİNDEN YETERLİ PAY AYRILMADI'

Lodos, devletin bütçesinden yeterli pay ayrılmaması nedeniyle kadrolu temizlik görevlilerinin sayısının düşük kaldığını söyledi. Lodos, sayının düşük olması nedeniyle, çalışanların çok daha fazla performans sergilemek zorunda kaldığını ifade etti. Lodos, bu şartlarda okullarda gerekli hijyenik şartlarının oluşmadığına dikkat çekti. Temizlik personeli eksiğinin giderilmesi amacıyla, İŞKUR aracılığıyla, 35 geçici personelin alındığını belirten Lodos, buna rağmen okullarda personel anlamında yetersizliğin devam ettiğini vurguladı.

'BAZI SINIFLARIMIZDA ÖĞRENCİ MEVCUDU 30’A ÇIKMIŞ'

Okullarda sınıf mevcutlarında düzensizlik yaşandığını ifade eden Lodos, şunları söyledi: “Veliler, bazı okulların daha iyi eğitim verdiğini düşünmesi nedeniyle buralarda belli bir yoğunluk yaşanıyor. Yığılma yaşanan okullarda birinci sınıfların öğrenci mevcudu 30’a çıkmış durumda. Ama sınıf mevcutlarının AB standartlarına göre, en az 20 olması gerekiyor. Eğer adil şekilde bir öğrenci dağılımı yapılmış olsa, sınıflarımızda çok fazla kalabalık oluşmayacaktı. Bir öğretmenin verimli bir eğitim verebilmesi için 20 kişi olması gerekiyor.” (DUVAR)