Eğitim-Sen: Derya Yanık görevden alınsın

Eğitim-Sen, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın görevden alınmasını istedi. Eğitim-Sen yaptığı açıklamada, Yanık'ın sözleri için, "Mesnetsiz ve dayatmacı davranış" olarak yorumladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve başlayan Derya Yanık’ın, 23 Nisan dolayısıyla bir çocuğa koltuğunu devrettiği sırada yaptığı konuşmaya tepkiler sürüyor. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır Şubeleri de konuya dair yazılı açıklama yaptı ve  Yanık'ın görevden alınmasını istedi.

'DAYATMACI VE MESNETSİZ DAVRANIŞ...'

Eğitim-Sen yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Derya Yanık’ın çok temel bir ilke olan devlet koruması altındaki çocuğun yüksek yararı gözetilerek kimliğinin gizliliğinin esas alınması ilkesini ihlal etmesi kabul edilemez.  Çocukların haklarına, korunmasına yönelik önleyici, koruyucu, geliştirici tedbirler alması beklenen en yüksek düzeyde yetkili makamlardan olan bakanlık temsilcisinin, çocuğun maruz kaldığı riski arttıran ifşasının izahı yoktur. Bunun yanında Ramazan ayında olunması gerekçesiyle, çocuğun temel ihtiyaçları gözetilmeksizin, ikramda bulunulmadığını ifade eden sözleri de çocukların gelişimsel ihtiyaçları konusunda özensizliği göstermektedir. Çocukların, resmi kurumlarda, iktidarın dayattığı dini şartların yerine getirilmesi zorundalığı inanç özgürlüğünün ihlal edildiğinin kanıtıdır. Bu dayatmacı ve mesnetsiz davranış ve tutum çocukların korunması, gelişimlerinin desteklenmesi için devlet kurumlarının sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda ciddi biçimde kaygı vericidir." (MA)