Eğitim İş: TOKİ yurt yapımına ağırlık vermeli

Eğitim İş Denizli Şubesi, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurt önünde açıklama yaparak barınma sorununu dile getirdi. TOKİ’nin yurt yapımına ağırlık vermesi istendi.

Eğitim İş Denizli Şubesi, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurt önünde açıklama yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Mükerrem Yollu

DENİZLİ - Okulların açılmasıyla birlikte üniversite öğrencilerinin büyük çoğunluğu devlet yurtlarına yerleştirilemedi. Artan ev ve yurt kiraları nedeniyle çoğu öğrenci barınma sorununu çözemedi.

Eğitim İş Denizli Şubesi, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurt önünde açıklama yaparak barınma sorununun acilen çözülmesi gerektiğini ve bazı öğrencilerin barınma sorunundan dolayı kayıtlarını dondurmak zorunda kaldığını dile getirdi

‘YURT VE PANSİYONLAR YETERSİZ’

Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı açıklamada her ile üniversite yapılmasını fakat yurt yapılmamasını eleştirdi. Aydoğan “Her ile üniversite açan hükümet, açtığı üniversitelere yurt yapmamakta, öğrencilerimizi çaresiz bırakmaktadır. Yıllar öncesinde köyünden kasabasından okumak için ilçe merkezine, il merkezine gelen çocuklarımızı pansiyonsuz, yurtsuz bırakıp bilinçli bir şekilde tarikat ve cemaatlerin eline iten zamanın iktidarları, bu çocuklarımızı daha sonra terörist ilan etmekten geri kalmadı” dedi. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yeterince yurda sahip olmadığını söyleyen Aydoğan “Eğitimin en temel öğelerinden biri okul ise diğer bileşeni de yurt ve pansiyonlardır. Üniversite öğrencilerimizin kalacağı yurt ve pansiyonlar yetersiz düzeydedir. Devletin resmi inşaat kurumu TOKİ, yurt yapımına ağırlık vermelidir” diye konuştu. Aydoğan açıklamasında barınma sorununun acilen çözülmesi gerektiğini ve bazı öğrencilerin barınma sorunundan dolayı kayıtlarını dondurmak zorunda kaldığını dile getirdi. Aydoğan hükümetin varlık ve israf içinde keyif sürdüklerini ifade ederek, haksızlığa uğrayan gençler ve eğitim emekçileri için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.