Egemen Bağış'ın şampanyalı fotoğrafına savunma: Fetöşöp

İktidara yakın Külliye TV'de Egemen Bağış'la Ali Bayramoğlu'nu şampanya içerken gösteren fotoğrafların 'FETÖ'cülerin foto montajı olduğu ileri sürüldü, 'Fetöşöp' ifadesi kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ın, Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağını kullandığı iddiasıyla bir fotoğrafı paylaşıldı. Fotoğraf karesinde Egemen Bağış ve gazeteci Ali Bayramoğlu şampanya içerken görülüyordu.

İktidara yakın Külliye TV'de Osmanlı Ocaklar Genel Başkanı Kadir Canpolat ve grafik tasarım uzmanı olarak tanıtılan Havva Şengönül fotoğrafı 'analiz' etti. Masadaki şampanya şişesinin yan durduğu ve masada çay bardağı ve kahve fincanı varken şampanyanın servis edilemeyeceği gibi noktalara dikkat çekilen analizden sonra fotomontaj tespiti yapan Canpolat "Fetöşöpçüler, becerememişsiniz olmamış. Çuvalladınız! Yine olmadı. Başaramadınız, başaramazsınız. Bu milleti aldatamazsınız. 'Makara'lı bir ses kaydı yapmaya çalıştınız. Devleti, milleti için cefakarca hizmet veren insanları hedef aldınız, almaya da devam ediyorsunuz. Kimse babamızın oğlu değil. Varsa bir hatası, yanlışı hep beraber onu eleştirelim. Allah aşkına ortada bir şey yokken bu şekilde saldırmaya utanmıyor musunuz?" dedi.

Ali Bayramoğlu, "O fotoğraf 2011'de Egemen Bağış AB Başmüzakerecisi iken şimdi hatırlamadığım bir ülkeye yaptığı resmi yurtdışı ziyareti dönüşü devletin uçağında çekildi. Ben de gazeteci olarak o ziyareti izlemiştim. O tarihlerde Sezgin Baran Korkmaz muhtemelen henüz Kars’taydı. Şampanya da herhalde bakanın ikramıydı" demişti. (HABER MERKEZİ)