EGEÇEP zeytin ağaçlarının sökülmesini ve gözaltıları protesto etti: YK Enerji suç işliyor

EGEÇEP Gençlik Meclisi, İkizköy'de YK Enerji tarafından zeytin ağaçlarının sökülmesini ve direnen köylülerin gözaltına alınmasını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) Gençlik Meclisi, YK Enerji tarafından Muğla İkizköy’de zeytin ağaçlarının sökülmesini protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

İzmir Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamada, “İkizköy’de kesilen her bir ağaç için isyanımız var” yazılı pankart taşınarak, “Akbelen'i sizlere vermeyeceğiz” ve “İkizköy halkı yalnız değildir” sloganları atıldı.

Grup adına açıklama yapan EGEÇEP Gençlik Meclisi üyesi Uğur Yıldız, İkizköy halkının 1 yıla yakın süredir Akbelen Ormanı için direndiğini hatırlattı.

'YK ENERJİ'NİN YAPTIĞI İŞGALDİR'

Yeni maden yönetmeliği ile birçok zeytinlik alan ile Akbelen Ormanı’nın da tehlike altına girdiğini söyleyen Yıldız, bu yönetmeliğin orman ekosistemi için bir kıyım yönetmeliği olduğunu dile getirdi.

Zeytinlik alanların sermayeye göz göre göre peşkeş çekildiğini belirten Yıldız, YK Enerji'nin 1 Mart günü Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik ile yakaladığı fırsatı değerlendirerek dün itibari ile jandarma, özel güvenlik eşliğinde maden sahası için zeytin ağaçlarını kesmeye Akbelen Ormanı'na girdiğini ifade etti.

30 zeytin ağacının yerinden söküldüğünü, iş makinelerinin karşısında ağaçları için direnen İkizköylülerin ise jandarma tarafından gözaltına alındığını hatırlatan Yıldız, şöyle devam etti:

“260 gündür tüm baskılara rağmen direnen İkizköylülere ve ülkemizin termik santrallere, maden sahalarına değil, yaşamı sürekli kılan yeşile, zeytinliklere, ormanlara ihtiyacı var. YK Enerji, Akbelen Ormanı’nda suç işlemekte. Akbelen Ormanı sadece bizlerin değil, oradaki ağaçların, kuşların, böceklerin de evidir. Bu yüzden dün ordu eşliğinde gelen YK Enerjinin yaptığı şey işgaldir.” (DUVAR)