Ege Denizi'nde 5,5 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi açıkları gece boyu sallandı. 4,5 ve 4,2 büyüklüğünde iki depremin ardından, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bu sabah 5,5 büyüklüğünde bir depremi duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ege Denizi'nde gece saatlerinde iki deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarındaki ilk sarsıntı saat 22.57'de ve 6,74 kilometre derinlikte gerçekleşti. İkinci sarsıntı saat 02.25'te 5,59 kilometre derinlikte meydana geldi.

Gece boyunca küçük ölçekli diğer depremlerle sallanan Datça açıklarında bu sabah saat 07.31'de bir başka deprem oldu. AFAD depremin büyüklüğünü 5,5 olarak açıkladı. Datça'nın 41.86 kilometre açıklarındaki depremin derinliği 10.86 kilometre olarak ölçüldü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5,7 olarak belirledi. Derinlik bilgisi ise 9 kilometre olarak verildi. Artçı sarsıntılar ise devam ediyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Twitter'dan depremle ilgili yaptığı açıklamada, "An itibariyle olumsuz bir ihbarın olmadığı bilgisi alınmıştır. Tarama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı. (AA)