Efkan Ala'dan kongre ve yeni anayasa mesajı: 'Değişim olacak'

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, partisinin olağanüstü kongre ve yerel seçim hazırlıklarını anlattı, "Tabii ki değişim olacak" diyen Ala, yeni dönem için yeni anayasa mesajını da tekrarladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, 7 Ekim'de yapılacak AK Parti olağanüstü kongresine ilişkin, "AK Parti'de tabii ki değişim olacak. Milleti memnun eden, o günün koşullarına göre karar alabilecek mekanizmaları oluşturacaktır" açıklaması yaptı.

DHA’ya açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, değişimle birikimin bir arada olacağı bir kongre yapacaklarını dile getirdi.

Efkan Ala, "Biz geçtiğimiz seçimlerde TBMM’deki milletvekillerimizin yüzde 65’ni yeniledik. Ama önceki dönem milletvekillerimiz yine sahadalar. Mekanizmaların dışında olan kardeşlerimiz daha çok sahadalar ve siyaset yapıyorlar. AK Parti'de tabii ki değişim olacak. Her zaman birikimle yeniliği ve değişimi bir arada tutuyoruz. Böyle bir sonuçla milletimizi buluşturacağız" diye konuştu.  

YENİ ANAYASA MESAJI: 'MECLİS AÇILINCA HIZLANACAKTIR'

Ala, Avrupa Birliği sürecinde atacakları en önemli demokratik adımın sivil demokratik bir anayasa olacağını belirterek, "Şimdi siyaset istediği şekilde bir anayasa yapabilme imkanını bulmuş vaziyettedir. Bizim siyasette makas değiştirmemiz, vesayet odaklarını ortadan kaldırmamız vesilesi nedeniyle, siyaset kendi arzu ettiği, milletin talebini sisteme aktarabilecek imkanları buldu. Kendi arzu ettiği anayasayı yapabilir. Bu imkana sahiptir. Şimdi Meclis’e düşen sivil bir atmosfer içerisinde sivil kesimlerin katılımıyla, sivil prosedürlerin işletilmesiyle bir sivil anayasayı milletimize armağan etmektir. Meclis açılınca hızlanacaktır" dedi.

'ÖNCE TARTIŞALIM, OLMAZSA YAPIP SUNALIM'

"Yapalım, sunalım" anlayışı içinde olmadıklarını dile getiren Ala, şöyle konuştu, "Önce beraber bunu tartışalım, birlikte yapalım. Eğer birlikte yapma fırsatı da olmazsa o zaman yapıp sunalım. Nasıl yapılması gerektiğini de kesimlerle tartışarak kararlaştıralım istiyoruz. Elbette bizim yol haritamız var. Ama bir sivil anayasa, toplumsal desteği yüksek bir anayasa istiyorsak, bütün kesimleri de dikkate alarak süreci yönetelim istiyoruz, arzumuz bu yöndedir."

REFERANDUM HATIRLATMASI YAPTI

Ala, Meclis'te çoğunluğa sahip olmalarına rağmen uzlaşı arayacaklarını belirterek, "Çoğunluğun desteklediği, azınlıkta kalanların da razı olduğu bir uzlaşı metnini ortaya çıkarmak çok kıymetlidir. Biz ne zaman siyasi bir krizle karşılaşsak onu hemen asıl sahibine götürdük, millete götürdük. Her referandumdan da başarıyla çıktık. Çünkü biz süreçleri milletle birlikte götürüyoruz. Süreçleri sandıkla birlikte götürüyoruz. Asıl merci olarak milleti görüyoruz. İktidarı paylaşmanın yolu artık Genelkurmay koridorları ve Anayasa Mahkemesi koridorlarından geçmiyor. Herkes kendi işini yapıyor. Eğer iktidar olacaksanız sandıktan çıkacaksınız" dedi.

'EN İYİ BAŞKAN ADAYI ÇALIŞMASI İÇİNDEYİZ'

Ala, yerel seçim hazırlıklarına ilişkin de, "Biz önümüzdeki belediye seçimlerinde, en iyi başkan adayını milletimizle nasıl buluştururuz, bunun çalışması içerisindeyiz. Bugüne kadar oluşturduğumuz AK Parti belediyeciliği markasına daha fazla ne katabiliriz, bunun çabası içeresindeyiz. Hem en iyi belediye başkanını bulmanın yollarını, prosedürlerini işletiyoruz; bunlar kamuoyu araştırmalarından, toplum kesimleriyle bir araya gelip değerlendirmeler yapmaya kadar, tanınan tanınmayan insanlarla sahada araştırma yapmaya kadar, birçok alanda eş zamanlı çalışma yürütüyoruz. Ondan sonra milletin teveccüh gösterdiği kişileri milletimizle buluşturmak için bu çabaları sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)