Efkan Ala: O gereksiz havayı millet iradesi darmadağın etti

Milletvekilliği kaydını yaptıran AK Partili Efkan Ala, "Dünyada bazı odakların, kesimlerin Türkiye'nin seçimlerine dair oluşturmak istedikleri o gereksiz havayı millet iradesi darmadağın etti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri sürüyor.

DHA'nın haberine göre, Meclis'e gelerek milletvekili kaydını yaptıran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, "Bütün dünyada bazı odakların, bazı kesimlerin Türkiye'nin seçimlerine dair oluşturmak istedikleri o gereksiz havayı millet iradesi darmadağın etti. Milletimiz, Cumhurbaşkanımızı tekrar cumhurbaşkanlığına seçerek istikrardan yana iradesini koydu" dedi.

"İstikrar içeresinde Türkiye'nin, etrafımızda bu kadar problemli ülke varken, Suriye ve Irak gibi, Ukrayna-Rusya savaşı gibi nasıl istikrar içerisinde yol aldığını da bütün dünyaya gösteriyoruz" diyen Ala, "Millet istikrardan yana bir irade ortaya koydu. Türkiye'yi her alanda geliştirerek kalkınmış, demokrasisi, ekonomisi güçlü 10 ülke arasına girme hedefimize doğru yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaydını yaptıranlar arasında yer alan AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu da milletvekili olarak seçildiğini ancak milletvekili olmanın heyecanını pek yaşayamadığını belirtti.

Cevizoğlu, "Aklımız fikrimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamlanmasındaydı. 28 Mayıs'ta bu iş tamamlanınca, biraz sanki vekilliği hisseder gibi olduk. Şu anda da tam hissettiğimi söyleyemem. Belki yemin töreninden sonra kendimizi tam milletvekili olarak hissedeceğiz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)