Edward Norton’ın Pocahontas’ın soyundan geldiği ortaya çıktı

Edward Norton, Amerikan yerlisi Pocahontas’ın akrabası olduğunu öğrendi. Norton'ın atalarının köle sahibi olduğunu da ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Dövüş Kulübü", "Geçmişin Gölgesinde", "Sihirbaz" gibi filmlerde aldığı rollerle tanınan oyuncu Edward Norton, ABD kanalı PBS’teki Finding Your Roots (Kökenlerini Bulmak) adlı programda, Amerikan yerlisi Pocahontas’ın akrabası olduğunu öğrendi. Programın tarihçisi Henry Louis Gates Jr., Norton'a “Pocahontas senin 12'nci dereceden büyükannen” dedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, her hafta yayınlanan "Finding Your Roots"ta, ünlülerin kökenleri araştırılıyor. Salı günü yayınlanan yeni sezonun ilk programında Norton, bir yerli kabilesinin lideri olan Şef Powhatan’ın kızı Pocahontas’ın soyundan geldiğini öğrendi. Norton’un bu bilgiyi öğrendiği anlar, sunucu Gates’in Twitter hesabında da paylaşıldı.

Norton, üçüncü büyük büyük babasının yedi köle sahibi olduğunu da öğrendi. Bunlar 55 yaşında bir adam, 37 yaşında bir kadın ve yaşları 10, 9, 8, 6 ve 4 olan beş kız çocuğuydu. Gates, “Bunu öğrenmek sana ne hissettiriyor” diye sorduğunda Norton, “Özetle rahatsız edici. Herkes böyle bir şeyden rahatsız olmalı. Bu, ülkemizin tarihi üzerine yeniden düşünmemizi sağlamalı ve buna itiraz etmeliyiz. Sekiz yaşında köle ifadesini duyunca insan yaşamak istemiyor" dedi.

Pocahontas 5 Nisan 1614’te Virginia’nın Jamestown kentinde kolonici John Rolfe ile evlendi. Pocahontas Mart 1617’de, Rolfe ise ondan beş yıl sonra öldü. Dr. Linwood Custalow ve Angela Daniel’ın 2007’de yayımladığı The True Story of Pocahontas: The Other Side of History (Pocahontas’ın Gerçek Hikayesi: Tarihin Diğer Tarafı) adlı kitapta Pocahontas’ın kaçırılıp John Rolfe ile evlendirilmeden önce Kocoum adlı bir yerliyle evli olduğu ve bir çocuğunun bulunduğu yer alıyordu. Smithsonian Ulusal Amerikan Yerlileri Müzesi’ne göre bu kitaptaki bilgiler hem sözlü hem de yazılı tarihsel belgelerle destekleniyor.