Édouard Louis’nin hikâyesi Netflix dizisi oluyor

Édouard Louis tarafından yazılan ‘Eddy’nin Sonu’ ve ‘Babamı Kim Öldürdü’ kitapları James Ivory tarafından diziye uyarlanacak. Dizi, Netflix’te yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransız yazar Édouard Louis’nin henüz 22 yaşındayken yazdığı ve 2014 yılında yayımlanan ilk romanı 'Eddy’nin Sonu' ve 2018 yılında yayımlanan ‘'Babamı Kim Öldürdü' kitapları Netflix tarafından diziye uyarlanacak. Otobiyografik öğeler taşıyan ve birbirinin devamı niteliğindeki bu iki kitabın televizyon uyarlamasını "Manzaralı Oda", "Maurice", "Howardların Malikânesi" gibi filmlerin yönetmeni olarak tanınan ABD’li yazar ve yönetmen James Ivory üstlenecek.

Instagram hesabından James Ivory tarafından yazılan senaryonun kapak fotoğrafını paylaşan Édouard Louis, “Boom! 'Eddy’nin Sonu' ve 'Babamı Kim Öldürdü', efsane James Ivory tarafından yazılan bir Amerikan TV dizisi hâline geliyor. Sonunda bu haberi paylaşabildiğim için çok mutluyum (Maurice filmini üniversite yıllarımda ilk gördüğüm zamanı hatırlıyorum!). Daha fazla haber yakında. Eddy’nin hikâyesinde emeği bulunanlara tekrar teşekkürler” ifadelerini kullandı. 

Altyazı'nın haberine göre, "The End of Eddy" başlığını taşıyacak dizi uyarlaması ‘Eddy’nin Sonu’ ve ‘Babamı Kim Öldürdü’ kitaplarının bir araya gelmesinden oluşacak. 

Yönetmen Xavier Dolan’a ithaf edilen 'Babamı Kim Öldürdü' kitabı Ekim 2020 tarihinde, yazarın ilk kitabı ‘Eddy’nin Sonu’ ise Mayıs 2021 tarihinde Ayberk Erkay’ın çevirisiyle Can Yayınları tarafından Türkçede de yayımlandı. Ayrıca ‘Babamı Kim Öldürdü’ kitabı geçtiğimiz yıl Kemal Aydoğan’ın rejisi ve Onur Ünsal’ın oyunculuğuyla Moda Sahnesi tarafından sahnelendi.

Netflix’te gösterime girecek "The End of Eddy"nin yayın tarihine dair henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.