Edirne’de 65 yaş üstüne özel halk otobüsü ücretsiz

Edirne Belediyesi, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin 65 yaş üstü yolcularla ilgili aldığı karara uymacağını açıkladı. Edirne'de 65 yaş üstü, özel halk otobüslerini ücretsiz kullanmaya devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, Türkiye genelindeki tüm özel halk otobüslerinin yalnızca her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıyacağını açıklamıştı. Edirne Belediyesi bugün yaptığı açıklamayala bu karara uyumacağını bildirdi.

65 YAŞ ÜSTÜNE ÇAĞRI

Belediyede düzenlenen basın toplantısına, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Şoförler Odası Başkanı Ali Şahin, Edirne Toplu ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik ve Edirne Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Göksel Çakman katıldı. Burada konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “65 yaş üstü vatandaşlarımızın binişlerini yüzde 15’ini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yüzde 60’ını belediyemiz ve yüzde 25’ini ETUS karşılıyor” dedi.

Gürkan, 65 yaş üstü vatandaşları, şehit yakınları, gazileri ve engellileri mağdur etmeme kararı aldıklarını söyledi. Birçok şehirde 4 gün ücretsiz binilip daha sonra ücret karşılığı toplu taşıma kullanma durumunun konuşulduğunu fakat Edirne’de böyle bir uygulamanın olmayacağını belirten Başkan Gürkan, “Vatandaşlarımızın bugüne kadar yanlarında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Gürkan, özellikle iş giriş ve çıkış saatlerinde yoğunluk oluşturmamak adına 65 yaş üstü kişilerin toplu taşımayı kullanmamaları konusunda çağrısında bulundu.