Edirne Tabip Odası: Korona virüsü eylülde pik yapabilir

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Altun, korona virüs tehlikesinin devam ettiğini belirterek, “Eğer kurallara uyulmazsa yaz dönemindeki turist hareketliliği nedeniyle bulaşlar çok artacak” dedi.

Gürcan Altun Edirne’nin aşılama konusunda iyi durumda olduğunu belirtti
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, aşılama ve pandemi kurallarıyla ilgili gazetecilere Tabipler Odası’nın bahçesinde açıklamalarda bulundu.

Edirne’nin aşılama konusunda iyi durumda olduğunu belirten Altun, kurallara uyulmazsa eylülde hastalığın artacağını söyledi.

‘EYLÜLDE BİZİ BEKLEYEN BİR TEHLİKE VAR’

Hastalığın halen devam ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Altun,

Gürcan Altun

“Hastalık bitmedi, sadece tedbirler ortadan kaldırıldı. Dolayısıyla bu bulaşların artması, yeni varyantların ortaya çıkması demek. Beraberinde de bu hastalığın toplumda daha fazla görülmesi durumu söz konusu. Var olan aşıların toplumda yeni çıkacak varyantlara etkisini şu anda bilmiyoruz. Dolayısıyla böyle giderse eylül ayında pik beklemek hiç de şaşırtıcı değil. Ne yazık ki, kurallara uyulmazsa eylül ayında bizi bekleyen böyle bir tehlike var” dedi.

 

‘BÖYLE BİR SALGINDA AŞILANMAK İSTEMİYORUM DEME LÜKSÜMÜZ YOK’

Salgının bitmesinde en önemli silahın aşı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Altun, hastalıkla mücadelede aşı olunması gerektiğini belirterek, “Aşı karşıtlığı ya da aşı direnci, insanlarda bir güvensizlik oluştu. Pandemi gibi kıtalar arası bir salgında bireyin ‘ben aşılanmak istemiyorum’ gibi bir şey deme lüksü yok. O yüzden herkesin aşı olması ve bir an evvel toplumsal bağışıklığın sağlanacağı yüzde 70 seviyelerine gelmek gerekir” ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı tarafından zaman zaman aşılama oranı verildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Altun, şu anda ülkemizde ikinci doz aşı yapılma oranının yüzde 19 olduğunu ama istenilen seviyenin yüzde 70’lik bir seviye olduğunun altını çizdi.