Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: İddiasını kanıtlamayan şerefsizdir

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'de çalışan bazı personelin terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu gerekçesi ile teftiş başlatmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan bazı personelin terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu gerekçesi ile 'özel teftiş' başlattığını duyurmasını “akıl tutulması” olarak değerlendirdi. Gürkan, "Bizim bir pazarlık yaptığımız yada Edirne Belediyesi'nde emniyetin bize bu adam sakıncalıdır, terör örgütü ile iktisatlıdır diye bildirdiği varsa ve almışsak biz şerefsiziz. Bunu iddia edip kanıtlamayan varsa da o şerefsizdir" diye ekledi.

Yaşanan tartışmalar ile ilgili AK Parti Edine Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan’ın da Edirne Belediyesi'ni hedef alan sözleri ile ilgili açıklama yapan Gürkan, "Geçmişte kimin kimlerle yürüdüğünü bu ülke çok iyi biliyor. Beraber yürüyenler şimdi yürümeyenlere öyle bir suçluyor ki onlar piru pak" dedi.

'ÇAMUR AT İZİ KALSIN, YAPTIKLARI BU'

 

Recep Gürkan, belediyelerde işe alınma işlemlerinin güvenlik soruşturmaları ile tamamlandığını belirterek şunları söyledi:

“A kişisi sınavı kazandı polis bölgesinde oturuyorsa, emniyete yazı yazıyoruz. Emniyet’ten bize bilgileri kişinin geliyor. Bir örgüte üye olup olmadığı gibi vs. bir yazı geldiğinde kim o kişiyi işe başlatır, kim buna cesaret edebilir? Böyle bir şey mümkün mü? Belediyelerin istihbarat teşkilatı yok. GBT yapma yetkisi yok. Belediyelerin ajanları yok. Belediyelerin arşiv kayıtları yok. Şunu yapmışsa bir belediye Ekrem İmamoğlu olur, Recep Gürkan olur veya Ahmet olur. Emniyet birimlerinden bu personelin işe başlatılması sakıncalıdır yada bu personel terör örgütü ile ilişkilidir diye gelmişse bu yazı ve başlatmışsa o belediye başkanı işe o kişiyi suçludur ve kanun bunun gereğini yapar. Ama çamur at izi kalsın, arkadaşların çok yaptığı şey bu. Arkadaşların bir de becerisi var teslim edelim haklarını yemeyelim. Ekrem İmamoğlu diyor ya ‘hakkımı yedirmem, haklarını da yedirmem’ diye. Hakkını yemeyelim arkadaşların. Arkadaşların kendilerinin yaptıkları işlerden sıyrılarak o suçu başkalarının üzerine atma konusunda olağan üstü yetenekliler. Geçmişte kimin kimlerle yürüdüğünü bu ülke çok iyi biliyor. Beraber yürüyenler, şimdi yürümeyenlere öyle bir suçluyor ki onlar pirüpak."

“Ben çamur atmıyorum. Bizim bir pazarlık yaptığımız ya da Edirne Belediyesi’nde emniyetin bize bu adam sakıncalıdır, terör örgütü ile iktisatlıdır diye bildirdiği varsa ve almışsak biz şerefsiziz bu kadar net. Bunu iddia edip kanıtlamayan varsa da o şerefsiz.”

'ZEKALARIYLA BÜTÜN DÜNYAYI ŞAŞIRTIYORLAR'

Edirne Belediyesi’nde de zaman zaman suça karışanlar olduğunu ve bunlarla ilgili yasal yolların izlendiğini belirten Gürkan; “Dünya ve Türk hukuk sisteminde de suç suçun şahsiliği ilkesi vardır. Benim bin 500 tane çalışanım var. Zaman zaman suç işleyen suça karışan elemanlar oluyor. Emniyet, jandarma gözaltına alıyor, ifadeleri alınıyor, kimi serbest kalıyor kimi tutuklanıyor. Tutuklanıyor da biz ne yapıyoruz, bize bildiriliyor, biz de o personele gerekli işlemleri yapıyoruz. Akıl tutulması yaşıyoruz biz bu arkadaşlarla. Bütün dünyayı şaşırtıyorlar bu zekaları ile bütün dünyayı şaşırtıyorlar” dedi. (ANKA)