Edebiyat penceresinden çağdaş sanata bakış: 'Yazının Dinleyen Gözleri'

Sevengül Sönmez, Arter'de yer alan "Dinleyen Gözler İçin" sergisi kapsamında “Yazının Dinleyen Gözleri” başlıklı çevrimiçi konuşma gerçekleştirecek. Konuşma 6 Mayıs'ta ücretsiz olarak yapılacak.

Dick Higgins, Senfoni No: 48, 1–3. Bölüm: Allegro Vivace – Andante Spiccato – Allegro Grandioso, 1969
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arter’in çevrimiçi yorumlama etkinlikleri, editör Sevengül Sönmez’in "Dinleyen Gözler İçin" sergisi bağlamında gerçekleştireceği “Yazının Dinleyen Gözleri” başlıklı konuşmayla devam ediyor. 6 Mayıs 2021 Perşembe günü saat 19:00’da gerçekleştirilecek “Yazının Dinleyen Gözleri” başlıklı çevrimiçi konuşmada, Sevengül Sönmez çağdaş sanata edebiyat penceresinden bakarak sanatçıların yaşadıkları dönemde dostluk kurdukları edebiyatçılara, ilham aldıkları ve yeniden yorumladıkları edebi metinlere odaklanıp bu sanatsal birlikteliği anlamaya, konumlamaya ve etkilerini takip etmeye çalışacak.

Fluxus ağının parçası olan sanatçıların edebiyatla kurdukları ilişkiyi merkeze alan konuşmada, avangard sanatın ve edebiyatın izdüşümü sergiden seçilen eserler aracılığıyla yorumlanacak. Sönmez, Fluxus sanatçılarını bir araya getiren Something Else Press’in bu ağa ve sanatçılara katkısını da konuşmasında ele alacak.  

Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan "Dinleyen Gözler İçin" başlıklı grup sergisi Arter’de devam ediyor. John Cage’in müzikte olduğu kadar tüm sanatsal üretiminde sessizlik, belirsizlik ve rastlantısallığı bir arada kullanan deneysel yaklaşımını ve Fluxus sanatçılarını referans alan sergide, çoğu müzikle güçlü bir bağ kuran 23 yapıta yer veriliyor. Serginin küratörlüğünü, Arter Kurucu Direktörü Melih Fereli üstleniyor. 

Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)