Edanur Demir'in katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Antalya'da 17 yaşındaki Edanur Demir'i tabancayla öldüren Sefa Melih Dönmez'e, ‘Çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan indirim uygulamaksızın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Kepez'deki 8 Ocak günü bir kafeye gelen Sefa Melih Dönmez'in başka bir kadınla yaşadığı tartışma sırasında ateşlediği tabancadan çıkan kurşun, yanlarına gelen kafe çalışanı Edanur Demir'in başına isabet etti. Hastaneye kaldırılan Edanur Demir, kurtarılamadı. Olay sonrası kaçan Dönmez, yakalanıp, tutuklandı.

DHA'nın haberine göre Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya tutuklu sanık Sefa Melih Dönmez, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Dönmez'e kaçmasında yardım ettiği öne sürülen tutuksuz sanık O.A.K ile taraf avukatları ve mağdur yakınları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Sanık Sefa Melih Dönmez’in avukatı Abdullah İlkkahraman "Ortada kasten işlediğine dair şüphe kapsamında dahi bir delil yoktur. Kasten sıkmış olsaydı 2-3’üncüyü sıkardı. Bu nedenle müvekkilin olayı kasten işlenmediği için beraatini talep ediyoruz” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, ‘Çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan Sefa Melih Dönmez indirim uygulamaksızın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanıklar O.A.K. ve B.B.’ye sanığın kaçmasına yardımcı olmak suçundan 2 yıl 2 ay hapis cezası verildi. (HABER MERKEZİ)