Eda Nur Kaplan davasında sanıklar hakkında 18 yıl hapis talebi

Eda Nur Kaplan'a 'nitelikli cinsel saldırıda' bulundukları iddiasıyla tutuklanan Mehmet Ardıçoğlu ve Yusuf Güzelyurt'un, 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Yusuf Güzelyurt
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da, cinsel saldırıya uğradığını söyleyip suç duyurusunda bulunduktan 1 hafta sonra intihar eden 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan Mehmet Ardıçoğlu ve Yusuf Güzelyurt hakkında mütalaasını açıklayan savcı, sanıkların 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. 

'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan dava açılan sanıkların, Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Mehmet Ardıçoğlu, duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katılırken, önceki duruşmada tahliye edilen ancak başka bir suçtan hükümlü olan Yusuf Güzelyurt ise salonda hazır bulundu. Eda Nur Kaplan'ın annesi Fatma Polatoğlu ve taraf avukatları da salonda yer aldı.

DHA'nın aktardığına göre, duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, sanıkların 'nitelikli cinsel saldırı' suçunu işlediklerinin sabit olduğunu söyledi ve 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunma yapmaları için avukatlara ek süre verip, Ardıçoğlu'nun tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (HABER MERKEZİ)