Ecinniler'den yeni sayı: Füruzan Olayı

Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinin 9. sayısı yayımlandı. Derginin yeni sayısı Türkiye edebiyatının önemli yazarlarından biri olarak kabul edilen "Füruzan"ı odağa alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler'in dokuzuncu sayısı yayımlandı. 2021 yılının üçüncü sayısının dosya konusu, Türkiye edebiyatının önemli yazarlarından biri olarak kabul edilen Füruzan oldu.

Çağla Çinili’nin editörlüğünde hazırlanan ve “Füruzan Olayı” başlığını taşıyan dosya; yazarı, romanlarından öykülerine, oyunlarından şiirlerine ve senaryolarından gezi yazılarına kadar merceğe alıyor. Dosya kapsamında Çağla Çinili’nin Hülya Soyşekerci, Özge Şahin ve Pelin Aslan Ayar’la yaptığı Füruzan odaklı çoklu söyleşinin yanı sıra Gökhan Arslan, Esra Dicle, Fatih Altuğ, Çağla Çinili, Pelin Aslan Ayar ve Fatma Yeşil’in Füruzan metinlerine eğilen yazıları yer alıyor.

Dokuzuncu sayıya şiirleriyle Beyza Çemberci, Cemed Loma, Elçin Sevgi Suçin, Gizem Uysalcan, Hasan Temiz, İlhan Kemal, M. Utku Yeşilöz, Nilüfer Altunkaya, Serdar Topaloğlu, Taha Faruk Dal, Tugay Yazıcı ve Yusuf Araf yer alırken; öyküleriyle Cihan Çakan, Çilem Dilber, Emine Esra Konuşum, Engin Özkol, Hülya Tamzok ve Korkut Kabapalamut konuk oldu. 

Derginin bu sayısı için Aytekin Karaçoban Audré Laude’dan, Özge Nur Küskün de Sylvia Plath’ten birer şiir çevirdi. Cumali Büker Çetin Altan’ın 'Bir Avuç Gökyüzü' romanı, Devrim Horlu da Emrullah Alp’in 'Sanı' kitabı üzerine inceleme yazıları kaleme aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)