Ebubekir Sofuoğlu'na ceza ve disiplin soruşturması

Sakarya Üniversitesi, AK Parti içinde 6284'ü savunan Derya Yanık, Özlem Zengin ve Çiğdem Erdoğan Atabek'i tehdit eden Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında ceza ve disiplin soruşturması başlattığını açıkladı.

SAÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun şahsi twitter hesabı üzerinden 11 Nisan 2023 tarihinde yayınlamış olduğu mesajın içeriğinde bulunan 'Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar...' ifadelerinden kaynaklı olarak Rektörlüğümüzce Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında hem disiplin ve hem de ceza soruşturması başlatılmıştır."

Ne olmuştu?

Sofuoğlu, 20 Mart'ta yaptığı bir sosyal medya paylaşımında Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın fotoğrafını paylaşarak, partinin o dönem aldığı Cumhur İttifakı'na katılmama kararına üzüldüğünü belirtmişti. Sofuoğlu "Cumhur İttifakına katılmamanız Milleti üzmüştür. Sayın Erbakan; Lütfen Sayın Erdoğan lehine CB adaylığından feragat edin. Millet de en az 100 MV ile Sizi ve Partinizi meclise taşısın. Derya Yanık, Özlem zengin gibilere sandıkta derse verme fırsatından Milleti mahrum etmeyin" ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra YRP ittifaka katılma kararı alınca Sofuoğlu yeni bir tweet paylaşmıştı. Bu tweette, kadınları koruyan 6284 sayılı yasayı AK Parti içinde savunan Aile Bakanı Derya Yanık, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek'i hedef alan Sofuoğlu, 'cehennem' göndermesi yapmıştı. Sofuoğlu o paylaşımda "Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar..." ifadelerini kullanmıştı.

Sofuoğlu'nun paylaşımlarına AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu da tepki göstermiş ve “Adam Prof. Üniversitede tarih öğretiyor. Ama bize duyurduğu sesler, ancak uyuyan bir DAİŞ hücresinin mensubundan duyabileceğimiz sesler. Özlem Zengin, Derya Yanık ve Çiğdem Erdoğan Atabek’i cehennemde yakacak! Nerden nereye: Türkiye laiktir laik kalacak sloganına gel de dönme şimdi!” demişti. (HABER MERKEZİ)