Ebru Erdem davası: Sanık hakkında cinsel istismardan 8 yıl hapis, cinayetten beraat kararı

17 yaşındaki Ebru Erdem'in şüpheli bir şekilde ölmesiyle ilgili davada sanığa 'cinsel istismar' suçundan 8 yıl hapis cezası verildi. Sanık Serdar Taş, 'çocuğu kasten öldürme' suçundan beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küçükçekmece'de 2019 yılında 17 yaşındaki Ebru Erdem'in bir binanın dokuzuncu katından şüpheli şekilde düşerek ölümüne ilişkin tutuklu yargılanan sanık Serdar Taş 'cinsel istismar' suçundan 8 yıl hapse mahkum edilirken, 'çocuğu kasten öldürme' suçundan beraat etti. Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu sanık Serdar Taş, SEGBİS'le katıldı. Duruşmada maktul Ebru Erdem'in annesi Ayşe Erdem ve babası Murat Erdem ile taraf avukatları hazır bulundu. 

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Serdar Taş'ın 'çocuğa yönelik kasten öldürme', 'uyuşturucu temin etmek suretiyle uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama' ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 31 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada, sanık Kemal Sönmez'in ise 'evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak' suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile Murat Erdem'in avukatı, sanığın en üst sınırdan cezalandırılması gerektiğini söyledi. Mahkeme heyeti, sanıklar Serdar Taş ve Kemal Sönmez'in 'evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak' suçundan beraatlerine karar verdi.

Sanık Taş'ın Küçükçekmece Adliyesi'nde 'uyuşturucu temin etmek suretiyle uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama' suçundan yargılandığı davanın ertelenmesine karar verildiğini belirten mahkeme, aynı davadan yargılamanın mükerrer olduğu gerekçesiyle sanık hakkındaki davanın bu suçtan reddine hükmetti. Mahkeme, maktul Ebru Erdem'e karşı 'cinsel istismar' suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırırken, bu cezada indirim uygulamadı. Sanık Taş'ın, "çocuğu kasten öldürme" suçunu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verildi. (AA)