EBA için çatıya çıkan öğrenci düşerek öldü

İstanbul Esenyurt'ta internet alt yapısında sorun olduğu için EBA'ya giremeyen 8 yaşındaki Çınar Mert'in babası komşudan hat çekmek için çatıya çıktı. Çınar Mert de babasının peşinden gitti ancak düşerek öldü. Baba Önder Mert: "Oğlumu ne EBA geri getirebilir ne başka bir şey."

Babasının peşinden giden Çınar Mert 4. kattan düştü. Fotoğraf: Evrensel
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Esenyurt ilçesinin İncirtepe Mahalles'nde 8 yaşındaki Çınar Mert, EBA için komşudan hat çeken babasının peşinden gittiği çatıdan düşerek öldü.

Evrensel'de yer alan habere göre Çınar Mert, internet alt yapısında sorun olduğu için uzun süre EBA’ya giremedi. Alt yapı sorunu çözülene kadar babası komşusundan rica etti ve internet hattı çekmek için çatıya çıktı. Babasının peşinden çatıya çıkan Çınar, ayağının kaymasıyla 4’üncü kattan düşerek öldü. Her şeyden kısarak oğluna bilgisayar aldığını söyleyen Baba Önder Mert, “Oğlum o bilgisayarın kapağını bile açamadı. Olan çocuğumuza oldu. Oğlumu ne EBA geri getirebilir ne başka bir şey.  Eğitim hani bedavaydı, herkese eşitti.  Eğitim sistemimizi sıfırladılar. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Ciğerimiz yandı. Ne diyelim!” dedi. 

Önder Mert, “İnterneti devletin vermeyişinden dolayı, bizim de kendi internetimiz olmayışından dolayı kısa süreliğine komşudan interneti çekmek için çatıya çıktım. Çünkü ‘Alt yapı sorunu olduğu internetin on gün sonra kurulacağını’ söylediler. Oğlum derslerden geri kaldığını söyledi. Çok ısrar etti. Komşu ile konuştum çatıya çıktım, o da arkamdan gelmiş tabii daha sekiz yaşında bir çocuk. Ben uğraşırken o da havalandırma boşluğuna düşüyor” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Evrensel)