'E-nabız ihalesini bakan yardımcısının oğlu aldı'

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, e-nabız işi dahil birçok Sağlık Bakanlığı ihalesinin, Sağlık Bakanlığı Yardımcılığına atanan Sabahattin Aydın'ın oğlunun ortak olduğu şirkete verildiğini öne sürdü. Emir, "İhalelerin hepsi davet usulü, hiçbiri gerçek ihale değil" dedi.

CHP Milletvekili Murat Emir
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanlığının 2021 yılı bütçe görüşmeleri üzerine CHP Grubu adına konuşma yapan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Medipol Üniversitesi rektörüyken Sağlık Bakan Yardımcılığı'na atanan Sabahattin Aydın'la ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın'ın Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olduğu dönemde eşi Sibel Aydın'ın Bilbest Bilişim Sağlık adında bir şirket kurduğunu belirten Emir, şu iddiayı gündeme getirdi:

"Size bir olay anlatacağım. Sabahattin Aydın, sayın bakanın çok sevdiği ve Medipol'den transfer ettiği bakan yardımcısı. Aydın, 2003'te Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olur. O sırada eşi Sibel Aydın bir şirket kurar. Şirketin adı Bilbest Bilişim Sağlık Limited Şirketi. Bu şirket Sağlık Bakanlığının yazılım işlerini almaya başlar. O sırada bu gündeme gelince Sibel Aydın, notere gider ve ortaklığını bitirir ve o sıradaki müsteşar yardımcısı üstündeki yükü atmış gibi görünür. Bize göre ahlaki açıdan uygun olmayan bir şey. 

HÜLLELİ İŞLEMLE MALI GÖTÜRÜYORLAR

O sırada bu işler yürür gider. 2010'da sayın bakan yardımcısı müsteşarlığı bırakınca aynı şirkete, bu arada bakanlığın bütün kamu ihalelerini alan, milyon dolarları götüren oğlu Muhammed İkbal Aydın tekrar ortak olur. Buradan ne anlıyoruz. Bu bir hülleli işlemdir. Yani müsteşar yardımcısı, eşinin, kendisinin, oğlunun malı götürdüğü farkedilmesin diye hülle yapmış ve birini atamış oraya. Görevi bitince de oraya tekrar oğlunu getirmiştir. 

E-NABIZ DA OĞLUNUN ŞİRKETİNE

Bu şirketin aldığı ihaleler saymakla bitmez. Hasta Yönetim Sistemi, Hasta Bilgi Sistemi, kamu bölge hastanelerinin ihaleleri, en son 2015'te e-nabız bu şirket tarafından yapılıyor. İhalelerin hepsi davet usulü, yağlı ballı, hiçbiri gerçek ihale değil. Şimdi bu para helal para mı? 

AŞI DAĞITIMINI DA TAKİP EDECEĞİZ

Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsunuz. Oğlunuza yedirmek için de bizden geldiniz bütçe istiyorsunuz bizden. E-nabız sistemini oğlu yapıyor. Aşı dağıtımında da ne kadar adil olacağınızı yakından takip edeceğimizi milletimize ve sizin bilginize sunarım."
(HABER MERKEZİ)