Düzgün Baba Cemevi duruşması 17 Mayıs'a ertelendi

Düzgün Baba Cemevi’nin tahliye edilmesi istemiyle açılan davanın, ilk duruşması görüldü. Cemevi yetkilileri, inanç mekanının tahliyesi için dava açılmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - Düzgün Baba Cemevi’nde açılan tahliye davasının ilk duruşması, Nazimiye Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Saat 14.00'te başlayan tahliye davasında davacılar ve Cemevi yöneticileri katıldı.

Tahkikat yapılmak üzere 17 Mayıs'a ertelendi.

DAVANIN REDDİ İSTENDİ

Cemevinin köy muhtarlığına ait araziyi fuzuli işgal ettiği gerekçesiyle mahkemeye başvuran Çevrecik köyü muhtarı Mehmet Ali Gül, şimdiki Cemevi yönetiminin Cemevi'ni hukuksuzca kullandığını söyledi.

Tahliye davası açılmasına tepki gösteren Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek ise Cemevi'ni toplanan bağışlar ve Kültür Bakanlığı desteği ile inşa ettiklerini, düzenli olarak ibadetlerin yapıldığını ve tüm gelir giderin dernek belgelerinde yer aldığını ifade etti. Alevi inancında kutsal mekan için yer istemenin doğru olmadığını söyleyen Kırmızıçiçek, sulhe açık olduklarını ileterek davanın reddedilmesini istedi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Cemevi avukatı Kenan Çetin ise şunları söyledi: “Dersim coğrafyasında en çok ziyaret edilen kutsal mekân olan bir yerin fuzuli işgalden kaynaklı adliyeye konu olması yöre halkını üzen bir durumdur. Çevrecik köyü muhtarına ve ona bu akıl tutulmasına sebep olanlara çağrımızdır; bir feragatle bu dava tarihin çöp sepetine atılabilir."