Düzce’de okullarda personel ihtiyacını veliler karşılıyor

Düzce’de bulunan Hürriyet Ortaokulu’nda güvenlik ve hizmetli personel ihtiyacını veliler karşılıyor. Okul Aile Birliği, velilerden 100 lira isteyerek personel alınacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DÜZCE - Düzce’de bulunan ve 552 öğrencinin eğitim gördüğü Hürriyet Ortaokulu’nda personel yetersizliği okul aile birliğini harekete geçirdi. Bir yıl önce biri güvenlik olmak üzere dört hizmetli kadrosu bulunan okulda Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından bu sezon iki personel görevlendirildi.

Okulda özellikle güvenlik açısından sorun yaşanınca okul aile birliği hizmetli personel istihdam edilmesi yönünde karar aldı. Okul idaresinin de onay vermesi üzerine aile birliği tarafından velilere mesaj gönderilerek 100 lira katkıda bulunmaları istendi.

‘MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULLARA PERSONEL VERMİYOR’

Düzce Hürriyet Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Çağlar Kırıcı öğrenci velilerine IBAN numarası gönderilerek bağışta bulunmalarını istediklerini açıkladı. Okulda özellikle güvenlik açısından büyük sorun yaşadıklarını belirten Kırıcı, “552 öğrencisi bulunan okulumuzun giriş kapısında güvenlik personeli bulunmuyor. Geçen hafta içinde karantinada olan öğretmenden dolayı boş geçen bir sınıftaki öğrenci, güvenlik olmamasından dolayı okuldan çıkarak evine gitmiş. Aile ve idareciler panik içerisinde öğrenciyi bulmaya çalışmışlar. Milli Eğitim Müdürlüğü okullara personel vermiyor. Bu yüzden okul idaresinin onayı ile hizmetli alınmasını kararlaştırdık ve bunu velilerimize bildirdik” dedi.

Düzce Hürriyet Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Çağlar Kırıcı

‘OKULLARDA GÜVENLİK VE TEMİZLİK HİZMETLERİ AKSADI’

Düzce’de yardımcı personel, hizmetli ve memur atamalarında yetersizlikler bulunduğunu ifade eden Eğitim İş Sendikası Başkanı Gülten Gökpınar da bu nedenle okullarda güvenlik ve temizlik hizmetlerinin aksadığını belirtti. Gökpınar her yıl İŞKUR üzerinden gerçekleştirilen ve kamu kurumlarına istihdam sağlayan TYP’de de (Toplum Yararına Programı) personel sayısının azaltıldığına dikkat çekti: “İŞKUR, her yıl TYP ile norm kadroların dışında sezonluk olarak kamu kurumlarına istihdam sağlıyor. Pandemi nedeniyle özellikle okullarda personel sayısı azaltıldı. Bu uygulamanın eğitimin aksayabileceği ve okulların kapanma ihtimali nedeniyle yapıldığını düşünüyoruz.”

İkili öğretim yapan okullarda öğle arasında sürenin uzatılması gerektiğine de değinen Gökpınar, “İkili eğitim geçiş döneminde sürenin kısa olmasından dolayı temizlik yapılamıyor. Bu da ciddi bir sorun oluşturuyor. Hijyen koşullarının sağlanması için ders saatlerinin kısaltılması, öğle arasının uzun tutulması gerekiyor” dedi. (DUVAR)