Düzce'de MHP’nin kira indirim teklifini AK Parti reddetti

Düzce Belediye Meclisi’nde MHP’li üyelerin belediyeye ait iş yerlerinden alınan kiralara indirim yapılması teklifini AK partili üyeler reddetti.

Google Haberlere Abone ol

Atilla Gösterişli

DÜZCE - Pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntı içinde bulunan esnaflara destek sağlanması için Düzce Belediye Meclisi'nde kira indirimi teklifi gündeme getirildi. MHP'li üyelerin teklifi, AK Partililer oylarıyla reddedildi.

Düzce Belediye Meclisi’nin aralık ayı oturumunda MHP Meclis Grup Başkan Vekili Hakan Çetin tarafından verilen önergede belediyeye ait iş yerlerinde kiracı olarak bulunan esnaların kira bedellerinde indirim yapılması istendi.

'YÜZDE 50 YA DA BELLİ ORANDA İNDİRİM YAPILABİLİR'

Çetin, sözlü önergesinde şu görüşlere yer verdi: "Pandemi süreci içinde, çeşitli kısıtlamalar nedeniyle esnaf zor günler geçirmektedir. Birçok esnaf kapalı olan iş yerleri nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Türkiye’de bazı belediyeler su ve kira bedellerinde indirim yaptı. Düzce’de de belediye su kullanım ücretlerinde yüzde 50 ya da belli oranda indirim yapabilir. Aynı zamanda belediyeye ait iş yerlerinde müstecir olarak bulunan esnafın da kira bedellerinde indirim yapabilir. Bu konunun gündeme alınmasını ve plan, bütçe komisyonunda değerlendirilmesini öneriyoruz’
MHP’li üyelerin verdiği soru önergesi üzerine AK partili Meclis Başkan Vekili Mesut Sancaklı oylama yaptı. Meclis salonunda bulunan AK Partili Meclis üyelerinin tamamı söz konusu önergeyi gündeme almayı reddetti.

Düzce Belediye Meclisi'nde 19 AK Parti, 5 MHP, 3 CHP, 4 İYİ Partili üyeden oluşuyor.

İYİ PARTİ BELEDİYEYE ÇAĞRI YAPTI

MHP önergesinin reddedilmesi üzerine, İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, belediyeyi esnafa destek olmaya çağırdı. Er, “Pandemi süreci bütün ülkeyi, özellikle de hane halklarını ve esnafı derinden etkilemiştir ve etkilemeye devam etmektedir. Halkın, devletine en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde, parti ayrımı gözetmeksizin bazı belediyelerin vatandaşlarına yaptığı hizmeti Düzcelilerin ve özellikle de Düzce belediyesinin dikkatine sunmak isteriz. Belediyenin esnafımızın ve vatandaşımızın telefonlarına fatura ödeme tarihlerini hatırlatan mesajlar yollamasından, tavan fiyattan hizmet bedeli belirlemesinden ve mal ve hizmet zamları üzerinde çalışılmasından ziyade bu tip destek paketleri açıklamasını ve daha fazla inisiyatif almasını beklemekteyiz’ dedi.