Duygu Delen davasında sanık tahliye: Kızımı bir kez daha öldürdüler

Duygu Delen’in ölümüyle ilgili yargılanan Mehmet Kaplan, 'ev hapsi şartıyla' tahliye edildi. Delen’in ailesi karara tepki gösterdi.

Duygu Delen
Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Gaziantep’te beş katlı bir apartmanın dördüncü katından düşerek ölen Duygu Delen’in ölümüyle ilgili yargılanan sanık Mehmet Kaplan, dün yapılan 4. duruşma sonrası ‘ev hapsi şartıyla’ tahliye edildi.

Duygu Delen’in annesi Şenel Delen bu kararla kızının ikinci kez öldürüldüğünü belirterek, "Mehmet Kaplan'a verilen ev hapsi kararı kendisine ödül gibi oldu" diyerek tepki gösterdi. Gazeteci Mustafa Hoş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla davadaki raporlara dikkat çekerek zanlı Mehmet Kaplan’ın raporlardaki bulgulara rağmen tahliyesini eleştirdi.

ŞENEL DELEN: KIZIMI BİR KEZ DAHA ÖLDÜRDÜLER

13 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen olayda 17 yaşındaki Duygu Delen, Mehmet Kaplan’ın Batıkent Mahallesi’nde bulunan evinin balkonundan düşerek öldü. Kaplan, Delen’in intihar ettiğini savundu ancak olayın cinayet olduğunun iddia edilmesi üzerine soruşturma başlatılarak Kaplan hakkında ‘kasten öldürme’, ‘cinsel istismar’, ‘yağma’ ve ‘hakaret’ suçlamasıyla ‘ağırlaştırılmış müebbet’ ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın dün görülen dördüncü duruşmasında Kaplan ‘ev hapsi şartıyla’ serbest bırakıldı. Tahliye kararı sonrası Duygu Delen’in annesi Şenel Delen, “Daha önce de bir cinayet işleyen ve reşit olmayan kızımı öldüren Mehmet Kaplan, dosyada hiçbir değişiklik olmadan nasıl olur da serbest bırakılabilir? Bizi bir kere daha öldürdüler, kızımı bir kez daha öldürdüler” dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU: KAZA SONUCU DÜŞMEDİ

Gazeteci Mustafa Hoş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda davada yer alan üç rapora dikkat çekti. Davada bilirkişi raporu, adli tıp uzmanı raporu ve sanık tarafının adli tıp raporunun bulunduğunu belirten Hoş, bilirkişi raporuna göre, Duygu Delen’in balkondan düşmeden önce oda içinde şiddet ortamı olduğunu, kaza sonucu düşmesinin mümkün olmadığını, Mehmet Kaplan’ın kanında uyuşturucu ve alkol tespit edildiğini söyledi. Raporun sonuç kısmında ise “Duygu Delen’in kaza sonucu düşmediği tespit edilmiş olup, intihar ya da atılma yönünden değerlendirildiğinde; sanık Mehmet Kaplan’ın ölen Duygu Delen’e ağır hakaret ve şiddet uygulaması sonucu ağırlıklı zorlamasına bağlı meydana geldiğine dair kanaat oluşmuştur” ifadelerinin yer aldığını belirtti.

İDDİA: MAHKEME SANIK TARAFININ HAZIRLATTIĞI RAPORA GÖRE TAHLİYE KARARI VERDİ

Adli tıp uzmanı tarafından hazırlanan bir diğer rapordan da referans veren Hoş şunları söyledi: “Bir başka rapor ise birçok davada gerçeğin ortaya çıkmasını sağlayan (Şule Çet gibi) adli tıp uzmanı Hakan Kar imzasını taşıyor. Burada şu tespitler yer alıyor: Bilinci kapalı ama canlı düşüyor. Duygu Delen’in bilincinin kapalı olmasının darp ile olma ihtimali yüksek. Maktulün şüpheli tarafından atılmış olma ihtimali kuvvetli. Şüphelide tespit edilen yaralanma cam kesmesi değil sert bir yere vurmayla oluşmuş olabileceği ve ev içindeki kanın dağılımı sadece zanlının olamayacağını gösteriyor.” Davadaki üçüncü raporun sanık tarafı tarafından hazırlatıldığını belirten Hoş, söz konusu raporda, Duygu Delen’in düşme öncesi bilincinin açık olduğu, vücudundaki ekimozların darp nedeniyle değil düşmeye bağlı oluştuğu,  olay yerindeki kan lekelerinin Kaplan’a ait olduğu yönünde bulgular yer aldığını söyleyerek mahkemenin bu rapora göre Kaplan’ı tahliye ettiğini belirtti.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin Kaplan’ın tahliye kararına itiraz etti. İtiraz sonrası görevlendirilen 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı inceleyerek sanık Kaplan’ın ev hapsinin yeterli olup olmadığı ve yeniden tutuklanıp tutuklanmayacağına dair karar verecek. Karara sosyal medyada da çok sayıda tepki geldi. (HABER MERKEZİ)