Duruşmada ceza alınca iç çamaşırı fırlattı

Adana'da kendisinden ayrılmak istemeyen kadını tehdit etmek ve şantaj yapmaktan ceza alan O.K. duruşma sırasında çantasından çıkardığı iç çamaşırlarını fırlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da bir firmanın kafeteryasında çalışan G.D. (41) aynı yerde çalışan özel güvenlik görevlisi O.K.'den ayrılmak isteyince tehdit ve şantaja maruz kaldı. O.K., defalarca ayrılma isteğini yineleyen G.D.'ye ‘telefonumda çıplak fotoğrafların var. Benden ayrılırsan ailene, arkadaşlarına gönderirim’ diyerek tehdit etti. G.D. tehditlere boyun eğmeyince O.K. çekmiş olduğu özel fotoğrafları G.D.'nin ailesine ve arkadaşlarına yolladı. Bunun üzerine G.D., Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan O.K., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın ardından O.K. hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın 16 Kasım 2021’de görülen ilk duruşmasında G.D., sanık O.K.’nin kendisini sürekli tehdit ettiğini, birlikte olma teklifini reddettiği için özel fotoğraflarını ailesine yolladığını ve bundan dolayı psikolojisinin bozulduğunu, intihar etme aşamasına geldiğini söyledi. O.K. ise G.D. ile rızasıyla birlikte olduğunu, onun kendisini evlenme vaadiyle kandırdığını, bundan dolayı maddi ve manevi zarara uğradığını öne sürdü.

15 Şubat’ta görülen karar duruşmasında sanık O.K. ile şikayetçi G.D. ve avukatları hazır bulundu. Duruşma sonunda hakim, O.K.’ye hakaret suçundan 1860 lira adli para cezası, şantaj suçundan 1 yıl 15 gün, tehdit suçundan 6 ay 7 gün, özel hayatın gizliliğini ihlal etme suçundan ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Heyet, şantaj ve tehdit suçlarından verdiği cezalarda hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Kararı duyunca öfkelenen O.K. çantasından çıkardığı sutyen ve külotu 'al senin çamaşırların’ diyerek G.D.'nin yüzüne doğru fırlattı.

G.D.’nin avukatı Hakan Tamgüç, müvekkilinin yaşadığı bu olayın çok çirkin olduğunu söyledi. O.K.’nin, müvekkilinin peşini bırakmadığını ve hayatını çekilmez hale getirdiğini belirten Tamgüç, “Karar mahkemesinde 4 ayrı suçtan ceza aldı. Kararı duyup sinirlenen sanık duruşma salonunda çantasında getirdiği kadın iç çamaşırlarını, hakimin, savcının gözü önünde müvekkilime doğru fırlattı. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Avukatlık hayatımda böyle bir şeyi ne gördüm ne de duydum. Müvekkilimin iç çamaşırları olduğunu iddia ederek özel hayatın gizliliğini ihlal ve hakaret suçlarını yargı önünde işlemiştir. Gerek yargılama makamı, gerekse biz aşağılandık. Bu hareketin cezalandırılması konusunda olayın sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi. (DHA)