Durmuş Yılmaz'ın 'Resmi Gazete öngörüsü' 14 gün sonra gerçek oldu

Erdoğan'ın "Faizi savunanla beraber olmam, olamam" sözleri üzerine "Bu gece Resmi Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum" diyen İYİ Partili Durmuş Yılmaz'ın öngörüsü bugün gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün yaptığı konuşmada, "Resmi Gazeteyi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir" diyen İYİ Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın öngörüsü, 15 gün dolmadan gerçek oldu.  

19 Kasım'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısında kullandığı "Faizi savunanla beraber olmam, olamam" ifadeleri üzerine "Bu gece Resmi Gazete'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum" diyen Yılmaz'ın kastettiği gelişme, tam 14 gün sonra yaşandı. Görevinden 'istifa' ettiği Resmi Gazete aracılığıyla 'görevden affını talep etti' şeklinde duyurulan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, “Ben, sizleri bugün cuma dolayısıyla bu gece saat 00.00’dan sonra teyakkuza davet ediyorum, Resmi Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum; bu gece bir şey olabilir, olduğu zaman da Türk Lirası’nın üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz. 00.00’dan sonra Resmi Gazete’yi takip edin diyorum ve herkese iyi hafta sonları diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Drmuş Yılmaz, Resmi Gazete WEB sitesinin çökmesine neden olan açıklamalarından bir gün sonra 'öngörüsünün gerçekleşmediğini' belirterek özür dilemişti. Yılmaz, 19 Kasım'da Resmi Gazete yayınlanmadan önce yaptığı açıklamayı alıntılayarak "Erdoğan’ın Grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle, Bakanın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum. Öngörüm gerçekleşmedi. Yanıldım. Özür dilerim" demişti. (HABER MERKEZİ)