‘Dünyanın Seyahat Rotoları’ fotoğraf yarışmasında ödüller verildi

Skyroad ile Keşfet Fotoğraf Yarışması’nın dördüncüsü düzenlendi. ‘Dünya’nın Seyahat Rotalarını Keşfet’ temalı yarışmada ödüller dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu sene dördüncüsü düzenlenen, ‘Dünya’nın Seyahat Rotalarını Keşfet’ temalı ‘Skyroad ile Keşfet Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni gerçekleşti. Yaklaşık 7 bin 500 fotoğraf arasından 4 farklı kategoride 7 fotoğraf sanatçısına ödülleri takdim edildi.

'BU YARIŞMA TURİZME KATKI SAĞLAMAK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ'

Skyroad Dijital Yayın Yönetmeni Ayşegül Arslan Özşahin, “Biz bu yıl Skyroad olarak ödüllü fotoğraf yarışmamızın 4’üncüsünü gerçekleştirdik. Pandemi döneminde başladığımız yarışmadaki konseptimiz ve temamız Türkiye’nin seyahat rotalarını keşfetmek üzerineydi. Ama geçtiğimiz yıl itibariyle dünyanın seyahat rotalarını keşfetmek üzerine bir iletişim çalışmasına başladık. Bu yıl da binlerce fotoğraf ile başvuru aldık ve o fotoğraflar içinden en iyi 7 fotoğrafı seçtik. Bugün bunun ödül töreni için buradayız. Bence bu yarışma hem Türkiye hem de dünya turizmine katkı sağlaması açısından çok önemli. Fotoğraf sanatçılarının verdiği emeği ödüllendirmek bizi tatmin ediyor ve çok iyi hissettiriyor. Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak ve bunun bir parçası olmak bizler için çok önemli. Bundan sonrasında sadece Türkiye’den değil uluslararası platformlardan da birçok global sanatçının fotoğraflarını kabul etmeyi planlıyoruz. Bu da hem Türkiye’nin hem de Türkiye’deki dijital platformların tanıtımına katkı sağlayacaktır” dedi.  

'7 BİN 500 FOTOĞRAFI ELEMEK ÇOK ZOR OLDU'

Özşahin, “Farklı içeriklerden oluşan yaklaşık 7 bin 500 fotoğraf başvurusu geldi. Bu kadar fazla sayıda ve birbirinden güzel fotoğrafı elemek oldukça zor oldu. Jüri üyeleri en kaliteli ve güzel fotoğraflara ulaşmak için baya bir tartıştı. Zorlu bir süreçti ve en güzellerini seçmek için özen gösterdik. Yarışma insanları fotoğrafçılığa teşvik ediyor ve bu anlamda çok önemli. Daha iyiye ulaşmak için yarışmacıların kendi kendileriyle yarışması gerekiyor. Önemli olan kendini geliştirerek daha iyiye ulaşmak” diye konuştu.

FOTOĞRAF YARIŞMASININ KAZANANLARI 

Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Yılmaz, Fotoğraf Sanatçısı İsmail Küçük, Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş, Manzara Fotoğrafçısı İlhan Eroğlu ve Fotoğraf Sanatçısı Gül Işık’ın jürisinde bulunduğu ‘Skyroad ile Keşfet Fotoğraf Yarışması’nda kazananlar şöyle oldu:  

CEP TELEFONU FOTOĞRAFLARI KATEGORİSİNDE KAZANAN İSİMLER 

1. Sare Ertaş Kural, Sohbet, Türkiye / Kocaeli İzmit 
2. Şeref Akçay, Karlar, Türkiye / Ordu 

PROFESYONEL SEYAHAT FOTOĞRAFLARI KATEGORİSİNDE KAZANAN İSİMLER 

1. M. Turan Döner, Şelale, Türkiye / Antalya 
2. Kadir Yılmaz, Su Şehri Göcek, Türkiye / Artvin Yusufeli 

DRONE FOTOĞRAFLARI KATEGORİSİNDE KAZANAN İSİMLER 

1. Merve Terzioğlu, Pembe Göl, İran 
2. Aylin İsfendiyar Ceylan, Göz, Türkiye / Konya 

MUTLU ET MUTLU OL ÖZEL ÖDÜLÜNÜ KAZANAN İSİM 

Özel Ödül: Selim Dizman, Gülümse Çekiyorum, Tanzanya