Dünyanın en zengin beşinci doktoru: Serveti 12 milyar dolara yaklaştı

Serveti 12 milyar dolara yaklaşan Sulaiman Al Habib, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zengin beşinci doktoru.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın kraliyet ailesi mensubu olmayan en zengin üçüncü kişisi Sulaiman Al Habib'in serveti 12 milyar dolara yaklaştı. Sulaiman Al Habib, dünyanın en zengin beşinci doktoru oldu.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Al Habib’in kendi adını taşıyan sağlık şirketinin hisseleri 2020 yılındaki halka arzından bu yana altı kat arttı ve rekor bir seviyeye ulaştı. Suudi iş insanı, tıbbi cihaz satarak 10 milyar dolardan fazla servet elde eden Carl Cook ve Hansjoerg Wyss'e rakip olarak, dünyanın sağlıkla ilgili en büyük imparatorluklarından birine sahip oldu.

70'li yaşlarının başında olan milyarder Sulaiman Al Habib, 28 milyar dolarlık sağlık zincirini 1993 yılında açtığı klinik ile başlattı. Klinik ardından Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn'de 22 tıbbi tesis ve 22 eczane işleten bir şirkete dönüştü. Firmanın geliştirme aşamasında olan 10 hastanesi ve tıp merkezi de var. (HABER MERKEZİ)