Dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri hayatını kaybetti

Lori ve George Schappell, 7 Nisan Pazar günü ABD'deki Pennsylvania Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 62 yaşında hayatını kaybeden kardeşler, dünyanın en yaşlı yapışık ikizleriydi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri Lori ve George Schappell, 62 yaşında hayatını kaybetti. İki kardeşin ölümünü Guinness Dünya Rekorları (GWR) da doğruladı. GRW'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Schappell kardeşlerin aynı zamanda 'bugüne kadar en uzun süre yaşamış kadın yapışık ikizler' olduğu ifade edildi. Öte yandan, People dergisinin haberinde, George Schappell'in 2007 yılında trans erkek olarak açıldığının altı çizildi.

BEYİNLERİNİN YÜZDE 30'U ORTAKTI

GRW'nin internet sitesinde paylaşılan bilgilere göre, Schappell kardeşler, 7 Nisan Pazar günü Pennsylvania Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Kardeşlerin ölüm sebebi açıklanmadı.

18 Eylül 1961'de Pennsylvania'da doğan Lori ve Dori, kafataslarından kısmen yapışık olarak dünyaya gelmişti. Buna göre, iki kardeş hayati kan damarlarını ve beyinlerinin yüzde 30'unu paylaşıyordu. Dori, 2007 yılında trans olarak açılarak George adını kullanmaya başladı. İki kardeş, birbirlerine bağlı olmalarına karşın pek çok konuda farklıydı. Lori, yürüyebiliyorken George 'spina bifida' (ayrık omurga) rahatsızlığı sebebiyle yürüyemiyordu. George, country şarkıcısı olarak kariyer yaparken, Lori ödüllü bir bovlingçiydi. 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)