'Dünyanın en kalabalık ailesi'ne sahip olan tarikat lideri öldü

Dünyanın en kalabalık ailesinin 'babası' olduğu sanılan ve çok eşliliğin uygulandığı dini tarikatın lideri Ziano Chana öldü. Chana'nın 38 eşi, 89 çocuğu ve 36 torunu vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en kalabalık ailesinin 'babası' olduğu sanılan Ziano Chana, Hindistan'ın Mizoram eyaletinde 76 yaşında öldü. Çok eşliliği uygulayan dini bir tarikatın başında bulunan Chana'nın 38 eşi, 89 çocuğu ve 36 torunu vardı. Ölüm haberini doğrulayan Mizoram Eyaleti Başbakanı Zoramthanga, Twitter'de Chana'nın ailesine başsağlığı diledi. Chana'nın şeker ve hipertansiyon hastası olduğu kaydedildi.

Doktorlar, Chana'nın durumunun Baktawng Tlangnuam köyündeki evinde kötüleştiğini ancak hastaneye varmadan öldüğünü belirtti. Chana'nın dünyanın en kalabalık ailesinin babası olup olmadığını teyit etmek zor çünkü bu unvanın sahibi olduğunu iddia eden başkaları da var. Chana'nın ailesinin kaç kişi olduğunu tahmin etmek de kolay değil. Bir başka habere göre ise Chana'nın 39 eşi, 94 çocuğu 33 torunu ve bir torununun da çocuğu bulunuyor. Ancak dünya rekorunu elinde tutsa da, tutmasa da Chana ve ailesi ilgi odağı olmuştu ve Hindistan'ın kuzeydoğusundaki köylerine turist çekiyordu.

Hindistan basınındaki haberlere göre dev aile dört katlı, 100 odalı bir evde yaşıyordu ve Chana'nın eşleri özel yatak odasının yanındaki bir yatakhanede kalıyorlardı. Reuters haber ajansına göre 1945 doğumlu Chana, kendisinden üç yaş büyük en yaşlı eşiyle 17 yaşındayken tanıştı.
Aile, Chana Pawl adlı 2 binden fazla üyesi bulunan bir Hıristiyan tarikatına üye. Tarikat mensuplarının hepsi, Mizoram eyaletinin başkenti Aizawl'a 55 kilometre uzaktaki Baktawng Tlanguam köyünde, Chana'nın evinin etrafında yaşıyor. Erkeklerin çok eşli olmasına izin veren tarikat, Chana'nın dedesi tarafından 1942 yılında kurulmuştu. (BBC Türkçe)