Dünyada yılbaşı tedbirleri: Pandemi gölgesinde en sessiz 31 Aralık gecesi yaşanacak

1.8 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açan, 81 milyonu aşkın kişiye bulaşan korona virüsü nedeniyle dünya modern zamanların en sessiz yılbaşı gecesine hazırlanıyor. Son dönemde vaka sayılarındaki artış nedeniyle birçok ülkede katı yasaklar yürürlükte olacak, yılbaşı gösterileriyle ünlü birçok kent 2021'e sessizce girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni yıla ilk giren ülkelerden biri olarak her sene gösterişli kutlamalara sahne olan Avustralya'da, bu sene Sydney kentindeki geleneksel havai fişek gösterisine halkın katılması yasak. Avustralya polisinden "Süper yayıcı etkinlikler istemiyoruz" açıklaması gelirken, Sydneyliler gösteriyi evlerinde televizyondan izleyecek. Evlerdeki buluşmalara da beş kişi sınırlaması getirildi.

ÇİN'DE IŞIK ŞOVU İPTAL, KENTLERDE KUTLAMA YAPILABİLİYOR

Çin'in başkenti Pekin'de her yıl yapılan gösterişli ışık şovu iptal edildi. Kentlerdeki kutlamalarda ise havai fişeklere izin verildi.

Japonya'da İmparator Naruhito ve kraliyet ailelerinin halkı selamladığı geleneksel yeni yıl etkinliği iptal edildi.

Hindistan'da Delhi ve bazı diğer büyük kentlerde, kalabalık kutlamalardan kaçınılması için gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

FRANSA'DA 100 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Dünyanın beşinci en yüksek vaka sayısına sahip olan Fransa'da, sokağa çıkma yasağına uyulması ve partilerin engellenmesi için 100 bin polis görevlendirildi. Fransız kentlerinde, sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı 20.00'dan itibaren gözle görülür bir polis varlığı bulunacağı belirtiliyor.

Korona virüsünün daha hızlı yayılan mutasyonu nedeniyle diken üstünde olan İngiltere'de, en kötü etkilenen bölgelerdeki 20 milyon kişinin sokağa çıkmasına izin verilmeyecek. 

ALMANYA'DA HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ YASAKLANDI

İrlanda'da ev ziyaretleri yasaklanacak, zaruri ihtiyaçlar haricinde satış yapan dükkanlar kapanacak ve insanların evlerinden 5 kilometreden fazla uzaklaşmasına izin verilmeyecek. 

10 Ocak'a kadar kısmi kapanma tedbirlerinin yürürlükte olduğu Almanya'da havai fişek gösterileri yasaklandı ve sokakta biraraya gelecek kişi sayılarına eyaletler arası farklılık gösteren ağır kısıtlamalar getirildi. 

NEW YORK'TA TIMES MEYDANI KAPALI 

New York kentindeki Times Meydanı'nda geleneksel geri sayımda her sene yeni yıla girilirken düşen kristal top gösterisi (Ball Drop) çok az sayıda kişinin katılımıyla yapılacak. Alan halka kapatılacak. San Francisco ve Las Vegas'taki gösterişli kutlamalar da iptal edildi.

YENİ ZELANDA'DA NORMAL KUTLAMA

Korona vakalarının yeniden sıfırlandığı Yeni Zelanda'da ise kutlamaların her zamanki gibi yapılması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)