Trump'ın, Yüksek Mahkeme'ye muhafazakar yargıç Barrett'i aday göstermesi bekleniyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg'ün ölümünün ardından boşalan koltuğa muhafazakar yargıç Amy Coney Barrett'i aday göstermesi bekleniyor. Göçmenlik, LGBTİ+ hakları ve kürtaj karşıtı görüşleriyle bilinen Barrett'in, Beyaz Saray'da yapılacak basın toplantısıyla adaylığının açıklanabileceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın, Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg'ün ölümünün ardından ABD Yedinci Bölge Temyiz Mahkemesi Yargıcı Amy Coney Barrett'i aday göstermeyi planladığı öne sürüldü. Göçmenlik ve LGBTİ+ hakları konusunda muhafazakar görüşleriyle bilinen Barrett'in, Trump'ın düzenleyeceği basın toplantısında aday gösterilmesi bekleniyor.

Barrett'in aday gösterileceği bilgisi New York Times, Associated Press ve CBS tarafından ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırılarak paylaşılırken, CNN'de yer alan haberde 'Trump'ın son dakika değişikliğine gidebileceği' konusu vurgulandı. Haberde, "Konuştuğumuz tüm kaynaklar, resmi olarak açıklanmadığı sürece Trump'ın her zaman son dakika değişikliği yapabileceği konusunda uyardı" ifadelerine yer verildi.

Cuma akşamı gazetecilere verdiği demeçte beş kadın aday arasından 'seçimini yaptığını' ancak resmi duyuruya kadar yorum yapmayacağını söyleyen Trump, "Onlardan herhangi biri olabilir. Hepsi olağan üstü" dedi.

Aşırı muhafazakar görüşleriyle tanınan Barrett, göçmenlik ve LGBTİ+ hakları karşıtı görüşlerinin yanı sıra kürtaj karşıtı görüşleriyle de biliniyor. 48 yaşındaki yargıç, "Hayat ana rahminde başlar" ifadelerini kullanıyor ve dini inancı da hukukun üzerinde görüyor. (DIŞ HABERLER)