Rusya'da yeni vaka sayısında rekor

Rusya'da son 24 saat içinde 7 bin 212 yeni korona virüsü vakası tespit edildi. Vakaların hızla arttığı başkent Moskova'da Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, evden çalışma düzenlemelerinin yeniden uygulanması gerektiğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakalarının hızla arttığı Rusya'da günlük vakalar haziran ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Son 24 saat içinde 7 bin 212 vaka kaydedildi.

Toplam vakaların 1 milyon 136 bin 48'e çıktığı ülkede yetkililer 108 kişinin Covid-19 nedeniyle öldüğünü ve ölü sayısının 20 bin 56'ya yükseldiğini aktardı. Vakaların yoğunlaştığı başkent Moskova'da yaklaşık yüzde ellilik bir artış tespit edildi. Bir önceki gün 1050 vakanın kaydedildiği başkentte son 24 saat içinde bu sayı 1560'a çıktı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, 65 yaş üzeri kent sakinlerine evde kalmalarını tavsiye ederken başkentte evden çalışma düzenlemelerinin yeniden uygulanması gerektiğini dile getirdi. Doktorların, Covid-19 hastalığını 'teşhis ve tedavi etmeyi öğrendiğini' ancak soğuk algınlığı ve korona virüsünün bir araya gelmesiyle beraber sonuçların 'çok tehlikeli ve korkunç' olabileceğini dile getirdi.

'KARANTİNA UYGULAMASI OLMAYACAK'

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, vaka artışına rağmen karantina uygulamalarının yeniden yürülüğe girmeyeceğini duyurdu. Peskov, gazetecilere verdiği demeçte "Elbette rakamların artması çok daha dikkatli olmanız gerektiğini gösterir" dedi. (DIŞ HABERLER)