Paris'te Charlie Hebdo'nun eski binası yakınlarında bıçaklı saldırı

Fransa'nın başkenti Paris'te, mizah dergisi Charlie Hebdo’nun eski binasının yakınlarında bıçaklı saldırı düzenlendi. İki kişinin ağır yaralandığı ve bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo’nun eski binasının yakınlarında bıçaklı saldırı düzenlendi. Dört kişinin yaralandığı saldırıda, iki kişinin durumunun ağır olduğu aktarıldı.

Başkent Paris'te 2015 yılında El Kaide üyesi olduğu söylenen iki kişinin silahlı saldırı düzenlediği Charlie Hebdo'nun eski binasının bulunduğu 11'inci bölgedeki Nicolas-Appert sokağında, bıçak veya satır olduğu belirtilen keskin bir aletle saldırı gerçekleştirildi. İki kişinin ağır yaralandığı belirtilirken, Reuters ajansının aktardığı haberde iki zanlının kaçtığı ifade edildi.

Bina yakınlarında şüpheli paket bulunduğu ve bir polis yetkilisine dayandırılan haberde bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. İlk belirlemelere göre, olayın faili Fransa’ya 2018’de gelen Pakistan asıllı 18 yaşında bir genç. Öte yandan, polis yetkilileri, failin oda arkadaşı olan 5 kişinin daha saldırıyla ilgili olarak gözaltına alındığını bildirdi. (DIŞ HABERLER)