Navalni'nin banka hesapları donduruldu ve evine haciz geldi

Almanya'da zehirlenme şüphesiyle kaldırıldığı hastaneden taburcu edilen Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin banka hesaplarının dondurulduğu ve evine haciz geldiği duyuruldu. Navalni'nin danışmanı Kira Yarmiş, "Komada olan bir insanın evine ve mal varlığına el koydular" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da zehirlenme şüphesiyle tedavi gördükten sonra taburcu edilen Alexei Navalni'nin ekibi, muhalif liderin Rusya'daki banka hesaplarının ve mal varlıklarının mahkeme kararıyla dondurulduğunu ve evine haciz geldiğini duyurdu. Taburcu edildikten bir gün sonra, danışmanlarından Kira Yarmiş, "Komada olan bir insanın evine ve mal varlığına el koydular" açıklaması yaptı.

Yarmiş, Navalni'nin Başkent Moskova'nın güney doğusundaki evi ve bankadaki mal varlıklarına henüz komadayken, 27 Ağustos'ta el konulduğunu duyurdu. Evin artık satılamayacağını ya da bağışlanamayacağını açıkladı.

Karar, Moskova'daki Schoolchild isimli yemek şirketinin açtığı bir dava sonucunda alındı. Şirketin sahibi, 'Putin'in şefi' lakabıyla bilinen zengin Rus iş adamı Yevgeni Prigozhin.

Navalni'nin kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Kurumu, Moskova'daki okullarda 2018'de çok sayıda öğrencinin yemekler yüzünden zehirlenmesinin ardından bir video yayımlayarak, yemekleri bu okullara dağıtan Prigozhin'in şirketinin ne kadar kaliteli iş yaptığını sorgulamıştı. Prigozhin, Navalni'ye 'iftira ve karalama' suçlamasıyla dava açmış; Ekim 2019'da bir mahkeme, kurumun videoyu silmesine ve şirketin video sebebiyle uğradığı zarardan dolayı yaklaşık 1.1 milyon dolar ödemesine karar vermişti. Libya ve Suriye'de paralı askerleri olduğu belirtilen Wagner adlı Rus güvenlik şirketi de Prigozhin'e ait.

Navalni taburcu edildikten sonra, fizik tedavisi devam ettiği için Almanya'da kaldı. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise, "Moskova'ya istediği zaman dönmekte özgür olduğunu" açıkladı. Daha önce açıklama yapan Yarmiş de, Navalni'nin tamamen iyileştikten sonra Rusya'ya geri dönmekten başka bir ihtimali düşünmediğini açıklamıştı. (BBC Türkçe)

Rus muhalif siyasetçi Navalni taburcu edildiRus muhalif siyasetçi Navalni taburcu edildi