Kim Jong-Un öldürülen Güney Koreli görevli için özür diledi

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un, sınır ihlali yaptığı için öldürülen Güney Kore görevlisi için Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-İn’e mektup yazarak özür diledi. Özür mektubunda görevlinin öldürülmesiyle ilgili Kim, ‘gerçekleşmemesi gereken bir olay’ dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, pazartesi günü Kuzey Kore askerleri tarafından öldürülen Güney Kore Okyanus ve Balıkçılık Bakanlığı görevlisi ile ilgili Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-İn’den özür diledi.

Jong-Un, iki ülkenin deniz sınırında bulunan Yeonpyeong Adası açıklarında öldürülen görevli ile ilgili yazdığı özür mektubunda 'gerçekleşmemesi gereken bir olay' ifadelerini kullandı.

Güney Kore, 47 yaşındaki görevlinin Kuzey Kore’ye kaçmaya çalışırken vurulduğunu, ardından da cesedinin yakılarak yok edildiğini iddia etmiş, Kuzey Kore yetkililerine açıklama yapma ve sorumluları cezalandırma çağrısında bulunmuştu. Kim, Moon’a yazdığı mektupta olayla ilgili Kuzey Kore’nin raporunu da paylaştı. Rapora göre, 'sınır ihlali yapan görevli durmasına yönelik uyarılara uymayınca ateş edildi, ateş sırasında görevlinin üzerinde bulunduğu araç alev aldı ve görevli yanarak öldü'.

İki ülke arasında sınır sıkı bir şekilde denetleniyor. Kuzey Kore'nin korona virüsü salgınının ülkeye girmesini önlemek için sınır ihlali yapanlara yönelik "öldürmek için ateş et" politikasına uyguladığı iddia ediliyor. (DIŞ HABERLER)