Trump'tan Meghan Markle yorumu: Harry'ye iyi şanslar diliyorum

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde bir video yayınlayarak seçmenlere oy verme çağrısında bulunan Amerikalı oyuncu Meghan Markle'ı eleştirdi. Trump, Markle'ın eşi İngiltere Prensi Harry'ye 'iyi şanslar dilediğini, zira buna ihtiyacı olacağını' söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kraliyet ailesindeki görevlerinden feragat ederek ABD'ye yerleşen İngiltere Prensi Harry ve Amerikalı oyuncu eşi Meghan Markle'ın 'seçim videosu' tartışma yarattı. Irkçılık karşıtı tavrı ve demokrat eğilimleriyle tanınan Markle'ın, ABD'deki başkanlık seçimlerini 'ömür boyu göreceğiniz en önemli seçim' diye niteleyip seçmenleri oy vermeye çağırması, Başkan Donald Trump'ın tepkisini çekti.

Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında bir muhabirden gelen soruya, "Onun hayranı değilim ve bunu daha önceden de duymuştur. Fakat Harry'ye çok büyük şans diliyorum. Buna ihtiyacı olacak" yanıtını verdi.

Markle ve Prens Harry, Time dergisi tarafından yayınlanan videoda adayların adını anmamıştı. Ancak Markle, bir Amerikalı olarak her dört yılda bir "Bu seçimler çok önemli" yorumunu duyduğunu söyleyip "Fakat bu seçim öyle. Oy verdiğimizde değerlerimizi harekete geçiririz ve sesimiz duyulur" diyordu. Bu sözler, Markle'ın Trump'a karşı Demokrat aday Joe Biden'a oy çağrısı yaptığına yoruldu.

Prens Harry ise videoda seçimlere doğrudan bir atıfta bulunmuyor, Amerikalılara internet üzerinden yapılan nefret söyleminden ve dezenformasyondan kaçınma çağrısında bulunuyordu. (DIŞ HABERLER)