Yunanistan: Görüşmeler İstanbul'da yapılacak

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile yeniden başlayacağı açıklanan istikşafi görüşmelerin İstanbul'da yapılacağını açıkladı. Yunan heyetine, 2016'da çöken son tur görüşmelerde olduğu gibi, eski büyükelçi Pavlos Apostolidis'in başkanlık yapacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'deki anlaşmazlıklara ilişkin yeniden başlaması beklenen istikşafi görüşmelerin ayrıntıları netleşiyor. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, görüşmelerin İstanbul'da yapılacağını açıkladı. Yunanistan heyetine, 2016'da çöken son tur görüşmelerde olduğu gibi, deneyimli diplomat Pavlos Apostolidis'in başkanlık yapacağı belirtildi.

Yunan Dışişleri, görüşmelerin 'kısa süre içinde' başlayacağını da belirtti. Ancak açıklamada kesin tarih verilmedi.

Tarafların görüşmelere yeniden başlayacağı, dün Ankara tarafından açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile üçlü bir video konferans görüşmesi gerçekleştirmesinin ardından, İletişim Başkanlığı 'Türkiye ve Yunanistan’ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğunu' açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

AB zirvesi öncesi yoğun diplomasi: 'Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmelere hazır'AB zirvesi öncesi yoğun diplomasi: 'Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmelere hazır'