Rusya'da tarikat operasyonu: 'Vizyoner' gözaltında

Rusya'da kendisini mesih ve 'Vizyoner' olarak tanıtan eski polis Sergei Torop'un ünlü tarikatına baskın düzenlendi. Rus polisi tarikatın psikolojik baskı yoluyla müritlerinden para alıp insan sağlığına zarar verdiğini açıkladı. Torop ve diğer tarikat liderleri gözaltında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Sibirya bölgesinde nüfuzunu giderek artıran bir tarikata baskın düzenlendi. 'Son Ahit Kilisesi' olarak bilinen tarikatın başındaki Sergei Torop ile diğer liderlerin gözaltına alındığı belirtiliyor. Rusya polisi, tarikatın müritlerinden para almak için psikolojik baskı yolunu kullandığını, insanların sağlığına zarar verdiğini açıkladı.

Yerel basında paylaşılan görüntülerdeyse, tarikatın merkezlerinden birine helikopterler ve çok sayıda askeri güvenlik görevlisiyle baskın düzenlendiği görüldü.

Eski bir trafik polisi olan, kendisini mesih ve Vissarion (Vizyoner) olarak tanıtan Sergei Torop'un kurduğu tarikatın, 5 binden fazla üyesi olduğu sanılıyor. Rusya dışındaki girişimleriyle sık sık uluslararası basına da haber olan tarikat kendi takvimini kullanıyor, müritlerine belirli yaşam koşullarını dayatıyordu. Moskova'nın 'Vizyoner'den rahatsız olduğu uzun süredir biliniyordu. (DIŞ HABERLER)