İspanya'da evden çalışma masrafını işveren karşılayacak

İspanya'da hükümet, korona virüsü nedeniyle aylardır evden çalışan milyonlarca kişinin artan masrafları için harekete geçiyor. Sendikalar ve iş dünyası liderleriyle yapılan görüşmelerin ardından, evden çalışma nedeniyle artan masrafların işveren tarafından karşılanmasında uzlaşma sağlandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle milyonlarca kişi aylardır evden çalışırken, bu nedenle ortaya çıkan ek masraflar konusunda İspanya'da çarpıcı bir adım geldi. Sosyalist hükümet, sendikalar ve iş dünyası liderleriyle yapılan görüşmelerin ardından, evden çalışma masraflarının iş veren tarafından karşılanacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Pablo Iglesias, hazırlanan yasa tasarısında çalışanların evden çalışma kaynaklı tüm masraflarının şirketler tarafından ödenmesinin öngörüldüğünü açıkladı. Aynı zamanda, çalışanlara esnek saatler sağlanması da planlanıyor. devlet televizyonu TVE'ye konuşan Iglesias, "Çalışanların haklarını korumak için uzaktan çalışmayı düzenlemek temel bir meseleydi" dedi.

Ancak işverenlerin hangi masrafları karşılayacağı ve bu uzlaşı kapsamında ne elde ettiğine dair bir açıklama yapılmadı. Tasarının önce kabinede onaylanması, ardından da parlamentoya gönderilmesi planlanıyor.

Avrupa'da salgının en çok etkilediği ülkelerden biri olan İspanya'da milyonlarca kişi aylardır evden çalışıyor.

Evden çalışma konusunda benzer bir durum, mayıs ayında da İsviçre'de yaşanmıştı. Şirket kararıyla evden çalışan bir kişi, artan masraflar nedeniyle açtığı davayı kazanmıştı. (DIŞ HABERLER)