İran ve Körfez'de vaka patlaması

Komşu İran'da korona virüsü salgını kontrol altına alınamıyor. İran bir kez daha rekor sayıda vaka raporladı. Körfez ülkelerinde de vakas ayıları yeniden artma eğiliminde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu İran'da ve altı Körfez ülkesinde korona virüsü vakalarının sayısı giderek artıyor. İran'da son 24 saatte yeni bir 'rekor' kırılarak, şubat ayından bu yana en yüksek günlük yeni vaka tespit edildi. İran Sağlık Bakanlığı, ülkede son 24 saatte 3 bin 712 yeni bakanın belirlendiğini açıkladı.

Ülkede toplam vaka sayısı 429 bin 193'e yükselirken, son bir günde 178 kişinin Covid-19'dan ölmesi nedeniyle toplam can kaybı da 24 bin 656'ya çıktı.

Altı Körfez ülkesindeki vaka sayıları da geçtiğimiz üç ay içinde ikiye katlanarak 800 bine yükseldi. Sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılması sonrasında, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Bahreyn'deki vaka sayıları eylül ayında yeniden artışa geçti. Birleşik Arap Emirlikleri'nde pandeminin başından bu yana en yüksek vaka sayısı, 1007 ile 10 gün önce tespit edildi. (DIŞ HABERLER)