Trump: Ginsburg'ün yerine bu hafta aday açıklayacağım

ABD'de özgürlükçü tavrıyla efsaneleşen yargıç Ruth Bader Ginsburg'ün ölümünün ardından Yüksek Mahkeme'de boşalan koltuğa ilişkin tartışma sürüyor. Başkan Donald Trump, Ginsburg'ün yerine atanacak ismin, 42 gün sonra düzenlenecek başkanlık seçimlerinden önce kendisi tarafından belirlenmesi gerektiğinde ısrarcı. Trump, adayını cuma ya da cumartesi açıklayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg'ün ölümünün ardından yeni adayı 'cuma yada cumartesi günü açıklayacağını' söyledi. Mahkemeye muhafazakar bir yargıç adayı belirlemesi beklenen Trump, "Yargıç Ginsburg için anma törenlerinin bitmesini beklemeliyiz" dedi.

Fox News'a konuşan Trump, 'dört-beş aday arasından seçim yapacağını' dile getirdi. Demokrat Partililer, yeni yargıç adayının 3 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinin ardından atanması gerektiğini söylerken Trump, kararı seçimlerden önce vereceğini aktardı. ABD Başkanı, Yüksek Mahkeme adayı için Senato'da yapılacak oylamanın 'seçimlerden önce düzenlenmesi gerektiğini' savundu.

TİKTOK İÇİN ŞART KOŞTU

Daha önce gazetecilere ABD'li yazılım devi Oracle ile perakende satış devi Walmart'ın TikTok'un ABD'deki operasyonlarını devralmaya yönelik anlaşmasını onaylayacağına dair açıklama yapan Trump, bu kez onay için koşul duyurdu. Trump, video paylaşım uygulaması ile ABD'li ortakları arasındaki anlaşma planının yönetiminin onayını alabilmesi için Oracle ve Walmart'ın TikTok üzerinde mutlak kontrol sağlaması gerektiğini söyledi.

TikTok'un sahibi olan Pekin merkezli şirket ByteDance'ın herhangi bir kontrolünün kalmaması gerektiğine işaret eden Trump, Oracle ve Walmart'a hitaben "(TikTok) Üzerinde mutlak kontrolleri olacak. Mutlak kontrolleri olmadığını ortaya çıkarırsak, anlaşmayı onaylamayız" dedi. (DIŞ HABERLER/Sputnik)