İngiltere'de karantinayı delenlere 10 bin sterline kadar ceza

İngiltere'de hükümet, korona virüsünü yayılmasını önlemek için karantinayı ihlal edenlere cezaları artırdı. Cezalar 1000 sterlinden başlayacak, ihlalin tekrarlanması ve yüksek risk içermesi halinde 10 bin sterline çıkacak. İzolasyonda olması gereken çalışanı zorla işe çağıran patrona da ceza kesilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakalarının yeniden artışa geçtiği İngiltere'de karantinayı delenlere verilecek para ceza artırıldı. Yeni kurallara göre, evlerinde tedavi gören veya temaslı olan kişilerin zorunlu karantinayı delmesi halinde karşılaşacakları para cezası 10 bin sterline (97 bin 616 TL) kadar çıkabilecek.

İngiltere'deki uzmanlara göre, karantinada kalması gereken her beş kişiden dördü kuralları deliyor. 28 Eylül'de yürürlüğe girecek yasa kapsamındaysa, kurallara uymayanlara ilk seferde 1000 sterlin (9 bin 760 TL) para cezası verilecek. Suçu tekrarlayan kişilere ve yüksek riskli ihlallerde bulunduğu tespit edilenlere kesilen ceza 10 bin sterline kadar çıkabilecek.

İŞE GİTMEYE ZORLAYAN PATRONA DA CEZA

İngiliz hükümeti, yeni önlemler kapsamında karantinada kalması gereken kişileri işe gelmeye zorlayan işverenlere de benzer miktarlarda ceza kesecek. En yüksek cezaların, çalışanları işe gelmeye zorlayan patronlar başta olmak üzere, başkalarının izolasyonunu engelleyen kişilere verileceği açıklandı.

DÜŞÜK GELİRLİYE 500 STERLİN KARANTİNA DESTEĞİ

Ayrıca, düşük gelirli olup izolasyonda kalması gereken ve evden çalışamayan kişilere 500 sterlin yardım yapılacak.

JOHNSON: KİMSE HAFİFE ALAMAYACAK

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni kuralları açıkladığı konuşmasında "Bu sayede kimse bu durumun ciddiyetini hafife alamayacak. Yeni kurallar, virüsü kapmanız veya temas nedeniyle izole olmanız gerektiğinde bunu yasal olarak yapmak zorunda olduğunuz anlamına geliyor" dedi.

İngiltere'de dün 4 bin 422 yeni vaka kaydedilirken, 27 can kaybı yaşandı. (DIŞ HABERLER)