TikTok'tan Trump yönetimine itiraz

Pekin merkezli ByteDance teknoloji şirketi ve TikTok, uygulamanın indirilmesini engelleyecek karara karşı Trump hükümetine itiraz etti. Washington federal mahkemesine şikayette bulunan yetkililer, 'Trump'ın eylemlerinin, milyonlarca Amerikalının kendini ifade ettiği bir topluluğu yok edeceğini' ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TikTok ve uygulamanın sahibi Pekin merkezli ByteDance şirketi, Trump yönetiminin TikTok'u uygulama mağazalarından kaldırma kararına itiraz etti. Şirket, ABD'de TikTok uygulamasının indirilmesini engelleyecek karara karşı şikayette bulundu.

Washington federal mahkemesine itiraz davası açan teknoloji şirketi, 20 Eylül'den itibaren TikTok'un indirilmesini yasaklayan kararının 'ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı bir hamle' olduğunu ifade etti.

TikTok ve ByteDance'den yapılan açıklamada, 'Trump'ın eylemlerinin, milyonlarca Amerikalının kendini ifade ettiği bir topluluğu yok edeceği' belirtildi. Uygulama kullanıcılarına ait verilerin güvende olduğuna dair kanıtların 'göz ardı edildiği' aktarıldı. (DIŞ HABERLER)

ABD'de TikTok ve WeChat'in indirilmesi yasaklanacakABD'de TikTok ve WeChat'in indirilmesi yasaklanacak